Opća opasnost marca v Cvetličarni

Skupina Opća opasnost (FOTO: Opća opasnost Facebook)
Skupina Opća opasnost (FOTO: Opća opasnost Facebook)

V soboto 14.3.2020 v ljubljansko Cvetličarno prihajajo hrvaški rock velikani Opća opasnost! Skupina je lani izdala album ‘Karta do prošlosti‘ (Croatia records), ki je bil na hrvaškem imenovan za rock album leta 2019. Trenutno pa je v finalnem delu tekmovanja za prestižno medijsko nagrado Zlatni studio v kategoriji skupina leta 2019.

 

Na kratko o skupini Opća opasnost

Opća opasnost s svojimi kitarskimi baladami osvaja tudi slovensko publiko in vse pogosteje nastopa pa dvoranah in festivalih širom Slovenije ter ima tudi svoj slovenski fan club.
Tako po razprodanem koncertu v zagrebškem Domu sportova novembra lani, skupina letos 14.3. prihaja na samostojni koncert v Ljubljano.

Hrvaška skupina Opća Opasnost je bila ustanovljena leta 1992, v Županiji. Do takrat je malo ljudi vedelo, da se v tem mestu že dolgo časa igra in posluša dober rock n’ roll. Slaven Živanović – Žiža in Pero Galić sta ime skupine izbrala, ker je bila ‘opća opasnost’ takrat njihov vsakdan. Kmalu so se jima pridružili Igor Kolić in Silvio Soljačić na kitarah, Eugen Nemet na bobnih in Ivan Nol na bas kitari. Zaprli so se v studio in leta 1993 dokončali svoj prvi album, ki pa nikoli ni bil izdan. Drugi album, ‘Treba mi nešto jače od sna‘, so posneli leta 1994 ter z njim zasedli najvišjo mesto na glasbenih lestvicah. Sledilo je še 5 studijskih albumov in ogromno koncertov ter nagrad, skupina pa danes kotira med najbolj popularne izvajalce na hrvaškem in v okolici!

KDO: Opća Opasnost
KDAJ: sobota, 14. marec 2020 ob 20. uri
KJE: Cvetličarna, Ljubljana, Slovenija