Omar Naber še vedno verjame vate

Omar Naber
Omar Naber

Omar Naber predstavlja novi single pri katerem ni sklepal kompromisov in drzno združil različne glasbene stile. Vedno črpa inspiracijo iz lastnega življenja in izkušenj ter tako ostaja tudi tokrat do svoje publike brezpogojno iskren.

 

Omar Naber o skladbi

‘Odločil sem se, da bosta skladba in zvočna podoba popolnoma brezkompromisna, narejena čisto po mojem okusu, po mojem instinktu. Skladba je nekaj čisto drugega, kar bi poslušalci lahko od mene pričakovali. Združuje veliko različnih stilov, ki si jih marsikdo nikoli ne bi upal združevati. A kot sem povedal, kompromisov pri tej skladbi nisem sklepal,‘ še pravi o novi skladbi.

Omar je novi single prvič predstavil na odru finala izbora Ema 2018 ob umetniški plesni interpretaciji plesalca Jerneja Kozana. Skladba je nastala takoj po lanskoletni Emi in se nanaša na Omarjeve občutke ob nepravičnih očitkih, da njegova lanskoletna zmaga ni bila poštena. Predstavitev svoje nove skladbe in sporočilo pesmi  je združil s plesom in tekočimi gibi plesalca, ki se mu je Omar na odru pridružil ob veličastnem zaključku pesmi.

 

Omar nas je lani zastopal na Evroviziji

Omar Naber je s svojo zmagovalno pesmijo na Emi 2017 ‘On My Way‘, lani v Kijevu na Evroviziji zastopal slovenske barve. Je eden najraznovrstnejših glasbenikov mlajše generacije in je od svoje prve zmage na pesmi Evrovizije leta 2005 nanizal številne hite, istega leta pa je bil tudi najbolj predvajan avtor v Sloveniji. Eden najboljših slovenskih vokalistov se loteva raznovrstnih glasbenih projektov. Po koncu napornega evrovizijskega urnika je predstavil sodelovanje z legendo slovenske zabavne glasbe Otom Pestnerjem in singlom Get there fast. Skupaj pa sodelujeta tudi na koncertnem področju s posebnim klubskim koncertnim programom Trip to Las Vegas. Avgusta je Omar predstavil single Freedom v svežih poletnih ritmih, ob 10. obletnici smrti Tošeta Proeskega pa se je poklonil priljubljenemu makedonskemu pevcu s priredbo njegove uspešnice Moja.