Okustični z novo skladbo ‘Se vrti (Ko si na tleh)’

Okustični sta Karin Zemljič in Mate Bro. (FOTO: Urša Premik)
Okustični sta Karin Zemljič in Mate Bro. (FOTO: Urša Premik)

Okustični predstavljajo novo glasbeno stvaritev, single ‘Se vrti (Ko si na tleh)‘. Skladba, katere avtorja sta člana Okustičnih, Mate Bro (glasba, tekst) in Karin Zemljič (glasba), vsebuje tudi sample Pop DesignoveKo si na tleh‘; seveda z blagoslovom avtorjev.

O skladbi ‘Se vrti (Ko si na tleh)’

Skladba ‘Se vrti (Ko si na tleh)’ tako kot mnoge druge skladbe, za katerimi stoji Mate, govori o resničnih življenjskih situacijah in okoliščinah; svet se vrti ne glede na to, kaj se dogaja meni, tebi ali vam. Tudi, če stojimo na miru.

Skladba je še ena, ki napoveduje izid prvenca dua Okustični, ki bo izšel v letošnji jeseni. Okustični so z unikatnim glasbenim izrazom in premišljenim avtorskim pečatom v letu 2017 prevetrili slovensko glasbeno pokrajino z debitantsko skladbo ‘Pri nas‘. Folk pop skladbo, ki se kiti z igrivo, svežo vokalno interpretacijo, je s svojim magičnim vokalom začinila Jadranka Juras. V lanskem letu so svojo žanrsko odprtost pokazali z reinterpretacijo, prefinjeno in z okusom, slovenske klasike, Benčeve ‘Ta noč je moja‘, v letošnjem letu pa navdušili z izvedbo skladbe ‘Metulji plešejo‘ na EMI (in njeno ljudsko edicijo, s citrami).

‘Se vrti (Ko si na tleh)’ so odpeli Mate Bro in Karin Zemljič s pridruženo članico Jadranko Juras, odigrali pa Mate Bro (kitara, bas kitara) z Juretom Rozmanom na bobnih in Markom Črnčecem na klaviaturah, v njej pa slišite tudi sample skladbe Pop Design – Ko si na tleh.