Novega Soulfly albuma verjetno ne bo pred 2022

Soulfly

Max Cavalera je izjavil, da bodo morali oboževalci skupine Soulfly počakati do naslednjega leta, da bodo slišali njihov novi dvanajsti album. Brazilec in njegovi sočlani iz skupine so nekaj zadnjih mesecev delali na nasledniku albuma “Ritual” iz leta 2018. Novi album nastaja v Platinum Underground studiu v Phoenixu, Arizona, producent albuma je Arthur Rizk, ki je že sodeloval z Cavalera Conspiracy, Power Trip in Code Orange.

V intervjuju za finsko televizijo Kaaos TV, je Max o novem Soulfly albumu izjavil: “Na albumu šele delamo. Ga še razvijamo. Trenutno je v začetni fazi snemanja. Nekaj smo že posneli, še več moramo. Res si bomo vzeli čas. Mislim, da letos še ne bo izšel, ker delam še na projektu Go Ahead Die, kjer bo album izšel v juniju. Tako da se nam ne mudi, da bi nekaj naredili na hitro. Nič se ne bomo obremenjevali z albumom, ustvarjali ga bomo po malo. Verjetno ga bomo zaključili nekje proti koncu leta.”

Lani Junija so Soulfly izdali digitalni EP “Live Ritual NYC MMXIX”. Ep so posneli v The Gramercy v New York City 11. februarja 2019, ko je bila skupina na turneji, kjer je predstavljala svoj zadnji album “Ritual”. Mix in mastering na EP je opravil Charles Elliott (Abysmal Dawn) iz Tastemaker Audio. Naslovnico , narejeno iz posnetkov v živo je ustvaril Rodrigo Fredes.

Album “Ritual” je izšel oktobra 2018 pri založbi Nuclear Blast. Nasledil je album iz leta 2015 “Archangel”, ki ga je produciral, posnel in obdelal  Josh Wilbur, ki je že sodeloval s skupinami Killer Be Killed, Lamb Of God in Gojira.

Ritual – 360° video