Soulfly z novim 360° videom ‘Ritual’

Skupina Soulfly (FOTO: Heavy Magazine)
Skupina Soulfly (FOTO: Heavy Magazine)

Ameriška metal zasedba Soulfly bo 19. oktobra pod okriljem glasbene založbe Nuclear Blast, izdala nov, že enajsti studijski album ‘Ritual‘. Da pa bo čakanje nanj nekoliko lažje, so te dni izdali še video za istoimensko skladbo, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

O skladbi ‘Ritual’

Glede skladbe ‘Ritual’ pa je frontman Max Cavalera povedal, da skladbe skoraj ne bi uvrstili na prihajajoči plošček: ‘Posneli smo jo kot instrumentalno skladbo, kajti v studiu nam je zmanjkovalo čas. Producent Josh mi je vedno govoril, da hoče ‘več plamena in tega sranja’, kot stvari, ki so bile na našem prvem albumu ‘Primitive‘.

Dodal je še: ‘Na koncu smo zaključili in imeli 12 ali 16 skladb. Ko smo jih nato slišali, smo bili resnično vznemirjeni in smo si dali ‘petke’. Josh se je samo obrnil k meni in mi dejal, da je točno to tisto, kar je želel slišati kot oboževalec in bil je resnično vesel, da je uspel to spraviti ven z mene. Oba sva takoj vedela, da je to klasičen Soulfly posnetek. Resnično sem ponosen na to skladbo in mislim, da bo ‘stara šola’ oboževalcev to skladbo resnično vzljubila.’