Nika Et Nejc pišeta zgodbo z novo skladbo

Nika Et Nejc pišeta zgodbo z novo skladbo
Foto: Urška Pečnik

Niko Stefanišin in Nejca Čuriča smo spoznali leta 2019, ko sta se predstavila na tradicionalnem črnomaljskem tekmovanju mladih glasbenikov Glas mladih in s svojim pristnim ter nadvse simpatičnim nastopom očarala publiko.

Videli in slišali smo ju lahko na lokalnih glasbenih prireditvah in nastopih v Kočevju, lansko leto pa sta zaigrala in zapela tudi v ljubljanskem ČinČinu. Danes ju bomo lahko slišali vsi. Na radijske valove kot dvojec Nika Et Nejc pošiljata svojo zgodbo – skladbo, z naslovom Zgodbo piševa.

Pri ustvarjanju sta združila moči z večjim delom zasedbe Los VentilosMiho Petrovičem, Nacetom Jordanom in Martinom Lundrom. Nastala je skladba Zgodbo piševa, katere besedilo je napisala pevka Nika, inspiracijo pa je črpala kar iz osebne zgodbe. Nika in Nejc sta namreč par tudi zasebno, svojo ljubezensko zgodbo pa bosta kmalu nadgradila s poroko.

Nika in Nejc sta o skladbi in ljubezenski zgodbi povedala naslednje: “Kako se glasbenik najlažje predstavi? Kako naj pove svojo zgodbo? Midva sva želela ujeti dve muhi na en mah in se odločila, da to storiva s skladbo Zgodbo piševa. Mogoče je podobna vsaki drugi zgodbi običajnega para, ampak ta je nama toliko bolj dragocena, ker je najina. In zaradi nje je tu najina pesem. Zdaj lahko vsakemu, ki vpraša: »Kako sta se spoznala?«, rečeva, naj posluša komad. Mogoče pa ob koncu skladbe doživiva še kakšno reakcijo, kot sva jo s strani prijatelja in mentorja Martina Lundra (kitarist, avtor besedil in ključni član skupine Los Ventilos): »Ej, a se vidva junca žen’ta?«. No, menda usodni ja pomeni to.”

Nika Et Nejc pišeta zgodbo
Nika in Njec – foto: Urška Pečnik

Ustvarjanje skladbe Zgodbo piševa ju je združilo z novimi poznanstvi, za katera sta nadvse hvaležna. Za skladbo in videom je stala številčna ekipa, s katero sta se hitro ujela.

“Zgodbo je, skupaj z nama, pisal večinski delež banda Los Ventilos – Miha Petrovič, ki se je podpisal pod bobne, Nace Jordan, katerega edino poglavje niso le bas linije, odgovoren je namreč tudi za rubriko »Producent skladbe«, skupaj z Martinom pa sta poskrbela, da sta najin osnutek zgodbe uresničila v poglavjih harmonij in celotnega aranžmaja.”

“Da so črke in zvok dobili tudi sliko – čeprav iskreno si tega nisva znala niti predstavljati, ker nisva ne igralca ali plesalca, ne šahista – so prispevali še Matej Grginič s svojo ekipo iz čudežne dežele: Maša Kandus, Gašper Pintarič in Aljaž Žnidaršič. In če bi Niko vprašali, kaj ji je bilo pri vsemu najtežje, je bilo to zagotovo maskiranje (Nina Gudeljević, tvoj del je zapisan z odliko, ne skrbet` …), ampak zgolj zato, ker je najpogostejši Nikin make-up balzam za ustnice … To potovanje je bilo vrhunsko in neponovljivo, kljub temu, da je Gašper P. rekel: “Še dobro, da smo bili prvi! Tako vsaj nismo imeli konkurence …” sta še povedala Nika in Nejc.