DavidOFF predstavlja novo ploščo, single in videospot

DavidOFF predstavlja novo ploščo, single in videospot
David Breznik - DavidOFF - foto: Zala Viltužnik

9. maja (na dan zmage) izide nov album DavidOFF z naslovom “Vojna”. Na ta dan za istoimensko skladbo izide tudi nov single in videospot.

Projekt DavidOFF je nastal konec lanskega leta, ko se je 34 letni koroški kitarist David Breznik – DavidOFF odločil zbrati ideje, ki so vrsto let nastajale v njegovem studiu in jih oblikovati na način, da bodo lahko zagledale luč sveta na polnokrvnem kitarskem albumu. Tako je v začetku marca 2021 izdal album z istoimenskim naslovom DavidOFF.

Ker so bile ideje, kot sam pravi, iz vseh vetrov, obdobij in čustvenih stanj, je celotno naklado plošče razdelil ljubiteljem kitarske glasbe, z obljubo, da kmalu pripravi album, ki bo še bolj avtonomen in trenutni odsev njegove duše in avtorskega pristopa. To se je zgodilo v neverjetno kratkem času, ideje so drvele na plano, čas, ki ga je ponudilo trenutno stanje s karantenami in zaprtji družbe, pa je dodobra izkoristil za avtorsko ustvarjanje in s svojo »mikro« ekipo posnel, zapakiral in pripravil odličen album kitarske glasbe, ki jih na našem tržišču ni veliko.

Nastala je instrumentalna rockovska glasba, ki odlično deluje kot kulisa za energijsko napajanje, pa tudi kot unikatno glasbeno vesolje in celota, ki ji z veseljem in zanimanjem prisluhneš od začetka do konca. DavidOFF je namreč eden tistih skritih glasbenikov izven soja odrskih luči in popularnosti, ki svoje virtuozno kitarsko znanje ne podaja le kot skupek neskončnih solaž in izživljanj na kitari, ampak zmore pogledati globlje v strukturo, ki jo osmisli z inovativnim fraziranjem, riffi in na koncu tudi z razpoznavnim osebnim zvokom kitare, ki ga je iskal leta in leta.

Pri produkciji albuma je Davidu (kitare, bas, klaviature…) pomagal Dejan Dimec – Dimme (koproducent, mastering in bobni), ki ga sicer poznamo tudi kot kitarista skupine Kingston.

David Breznik – DavidOFF

David Breznik je bil rojen 22.1.1987 v Slovenj Gradcu. Pri 18 letih je s pomočjo očeta ustanovil svoje podjetje, ki se ukvarja z gradbenimi deli (s tem si tudi služi kruh in nove lampe v ojačevalcih :)… Že kot zelo mlad fant je pri 6 letih prvič prijel za kitaro in od takrat do danes je to njegova prava in edina zvesta življenska sopotnica.

David pravi: “Na mojo veliko srečo je bil moj sosed in moj zelo dober prijatelj vokalist Aleksander Štaher, takrat član odlične rokerske skupine Wellblott. Alex mi je pokazal prve akorde na kitari in skupaj sva preposlušala ogromno različne glasbe, kar je bilo takrat zame vse čisto novo in zdelo se mi je fantastično. Tako me je (imel sem 11 let) pripeljal in mi predstavil danes mojega dobrega prijatelja in kitarskega heroja Matjaža Steržeta. Takrat sem dobil prvo električno kitaro. Bil sem še bolj navdušen nad kitarami in glasbo, ko sem slišal in gledal igrati Matjaža. Vedel sem, da je to to, kar hočem. Igrati kitaro.”

David Breznik – DavidOFF
David Breznik – DavidOFF – foto: Zala Viltužnik

“Tako sem vadil in vadil, čas je mineval in moje prve odrske in studijske izkušnje sem začel pridobivljati s skupino Nitrox, kjer sem nekaj let igral ritem kitaro. Potem pa se je začela služba, žena in otroci in žal ni bilo več toliko časa za glasbo. A odnehal nikoli nisem. Ni ga bilo dneva v mojem življenju, da ne bi vsaj za nekaj minut prijel za kitaro. Skozi vsa leta sem si zato zelo želel posneti svojo avtorsko ploščo… Zakaj prihaja v maju prav album »Vojna«? Ker tudi, če se od danes na jutri vso to »sranje« konča, bomo nekateri še zelo dolgo v vojni za preživetje!!! Srčno upam, da bo moja glasba komu všeč, narejena je defenitivno z veliko ljubeznijo do kitar in glasbe nasploh!!!”