Neuničljivi Mick Jagger uspešno prestal srčno operacijo

Po poročanju Billboard je Mick Jagger, frontman legendarne zasedbe The Rollings Stones uspešno prestal srčno operacijo. Do nadaljenga pa bo na opazovanju in okrevanju v bolnišnici v New Yorku.

Pričakuje se, da bo Mick hitro okreval

Micku Jaggerju so zamenjali transkatetrski aortni ventil (TAVI), z uporabo tega postopka pa so zdravniki lahko popravili srčni ventil s katetrom, ki dostopa do glavne arterije, in to brez, da bi mu odpirali celotni prsni koš.

Vse to pa bo pripomoglo k temu, da bo Jagger okreval mnogo hitreje, kot bi sicer, če bi opravili bolj konvencionalen in invaziven postopek. Ob predpostavki, da ne bo prišlo do nikakršnih zapletov po operaciji, bi lahko pevec bolnišnico zapustil že v nekaj dneh.

Zaradi srčne operacije pevca Jaggerja pa so bili Stonsi prisiljeni prestaviti turnejoNo Filter‘, ki bi jo kmalu morali imeti v severni Ameriki. Ker se pričakuje, da bo 75- letni Mick hitro okreval, predvidevajo, da bodo koncerti napovedani že za julij, natančnejše informacije pa bodo iz tabora ‘kotalečih kamnov’ sporočili v kratkem. Poleg vsega Jagger že od nekdaj skrbi za svoje zdravje in je v odlični fizični kondiciji.

Mick, želimo ti hitro okrevanje!