Neno Belan v barvah Jamajke v novem spotu za pesem ‘Teško je’

Izsek iz videa 'Teško je'. (FOTO: screenshot 'Teško je')
Izsek iz videa 'Teško je'. (FOTO: screenshot 'Teško je')

Teško je‘, prva pesem Nena Belana, napisana v reggae stilu, je dobila svoj video!

Na kratko o videu ‘Teško je’

Angažirana pesem z močnim sporočilom o psihološkem problemu – hinavščini – je vizualizirana na zelo dojemljiv način. Govori namreč o odnosu, s katerim se srečujemo pri mnogo ljudeh in ki zdaj še bolj kot kdaj koli prej prihaja do izraza.

‘Zaradi različnih razlogov in motivov vedno več ljudi živi ponarejena življenja, od profilov na omrežjih do skrivanja lastnih pomanjkljivosti, neuspehov, slabosti – osebnosti na splošno. Po drugi strani pa imamo pandemijo, zaradi katere se dobesedno skrivamo drug pred drugim. Razlika je v tem, da se bomo enkrat znebili mask, ki nas ščitijo pred boleznijo, a tistih, ki si jih sami nadanemo – težko.’ – je povedala Ines Prajo, avtorica besedila, po katerem je scenarij napisala Ana Tonković Dolenčić. Režiserja Igor Ivanović in Marko Zeljković Zelja sta tematiko pesmi vizualno prenesla na preprost, a zelo učinkovit način.

“Teško je’ živjeti lažno, glumiti vješto da drugo si nešto..’ (“Težko je živeti lažno, spretno igrati, da nekaj si drugega …”) – sta nam v videospotu pokazala člana združenja Cirkultura, Tatjana Taja Vuletić in Matija Vuletić. A kljub vsemu, pa sta hkrati tudi pokazala, da z medsebojno podporo in pomočjo ni nič nemogoče.