Rudi Bučar trio s Šelestenji nad pandemijo

Naslovnica plošče 'Šelestenja'.
Naslovnica plošče 'Šelestenja'.

Rudi Bučar trio, ki ga sestavljajo Rudi Bučar (glas, kitara), Goran Krmac (tuba, topotalnik, tamburin) in Anže Vrabec (klavir, hammond) so v sodelovanju z Radiem Koper v njihovem znamenitem glasbenem studiu Hendrix v okviru projekta Šelestenja posneli dvojno vinilno ploščo z naslovom ‘Šelestenja‘, na kateri se nahaja kar 16 pesmi.

O plošči ‘Šelestenja’

Plošča je nastala v času pandemije novega koronavirusa novembra 2020. ‘Dolgo smo si želeli izdati ploščo, še posebno na vinilu. Smo pa omogočili tudi njen digitalni pretok. Ploščo smo posneli v času samoizolacije in smo se z glasbeniki strašno veselili, da smo se videli, kar ni ravno običajno. Mogoče je to dalo dodaten adrenalin, ki je botroval temu, da je material dobro nastal. K snemanju smo povabili tudi glavnega producenta plošče Gabra Radojeviča, ki je – medtem, ko smo igrali v snemalni sobi – ležal na tleh z zaprtimi očmi in nas poslušal,’ nam je zaupal Rudi, ki komaj čaka, da bo lahko ploščo predstavil v živo, saj zelo pogreša neposredni stik z občinstvom. Do takrat pa se bomo morali zadovoljiti s poslušanjem z gramofona oziroma preko drugih nosilcev zvoka.

Plošča ‘Šelestenja‘ bo pri ZKP RTV Slovenija izšla 25. maja na 72. rojstni dan Radia Koper, do dneva izida pa je v prednaročilu na voljo s 13-odstotnim popustom. Rudi jo v svet pošilja s singlom ‘Otroci tistega časa‘.