Natriletno kolobarjenje s praho čisto od blizu

Natriletno kolobarjenje s praho (Foto: Ivian Kan Mujeinović)

Natriletno kolobarjenje s praho (N3L) je projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva, …), ki v N3L poleg vokala prispeva še bobne in kitare.

Natriletno kolobarjenje s praho je spoj kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev. Po uspešnem prvencu, izdanem leta 2015, je dvojec na permanentni, a sporadični turneji.

Za 17. oktober pripravljata v Kinu Šiška promocijski koncert ob izdaji njunega drugega albuma, Iz konteksta. Album je bil posnet februarja letos v zagrebškem Kramasoniku pod taktirko producenta Jureta Vlahoviča, pod master pa je podpisan Gregor Zemljič. Na albumu je deset novih skladb, znova pa so vsebinsko in žanrsko raznolike.

Na koncertu bodo poleg Novaka in Buha nastopili še Polona Janežič (Katalena), Marko Širec (Nina BulatovixComa Stereo), Marek Fakuč in dodatni gosti presenečenja.

Vstopnice že v prodaji. Na voljo je tudi paketna vstopnica, ki po znižani ceni vključuje še vstop na koncert zasedbe Sun Kil Moon v naši večji dvorani na isti dan. Cena paketne vstopnice je 22 € v predprodaji, 25 € na dan dogodka in 17,6 € s popustom. Kupite jo lahko tukaj.

Organizacija: Kino Šiška.