Loški pub vabi vse večje zvezde; prihaja Vlado Kreslin

Vlado Kreslin se po šestih letih vrača v Loški pub! 

Vlado Kreslin je z glasbo začel kot bobnar v lokalnem ansamblu Apollo leta 1970. Od takrat do leta 1980 je kot pevec nastopal z bendi Špirit group, Zodiac, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu po tem se je priključil bendu Martin Krpan, ki je leta 1991, po nastopu pred Bob Dylanom na ljubljanskem stadionu, razpadel. Konec 80ih se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam in povzročil, “da so ljudje upali spregovoriti v lastnem narečju”. S skupino Mali bogovi, ki je nastala v začetku 90ih, in Beltinško bando, je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – včeraj in danes, lokalno in globalno. V Beltinški bandi deluje zdaj že druga in tretja generacija ljudskih muzikantov, najstarejši pa je Vladov oče, 88-letni Milan.

Izdal je že petnajst albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

Vstopnice so na voljo v Loškem pubu in na prodajnih mestih mojekarte.si.
Vstopnice: prvih 50 ( samo v pubu) – 12€
redna cena – 15€

Reportažo koncerta iz Križank si lahko preberete na spodnji povezavi

“Njegove življenjske zgodbe nas učijo in opominjajo, kaj vse je mogoče in kaj vse nas čaka tam zunaj. Življenje moramo zagrabiti z obema rokama. Naj bo to koncert v Križankah, v Cankarjevem domu, kamor bi koncert prestavili v primeru slabega vremena, a smo skupaj imeli dovolj vere, zaupanja in poguma, da smo vseeno vztrajali, ali pa v Cvetličarni in pred neskončno množico Škisove tržnice nekje na študentski zabavi. Vlado Kreslin je človek za vse priložnosti. Obožujejo ga vsi. On je naš.”

Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Beltinško bando v Križankah