Napovedujemo: We Bless This Mess, Soap & Skin, CoFestival

V Kinu Šiška z veseljem napovejo prihod portugalskega folk punkerja We Bless This Mess in avstrijske alter pop zvezdnice Soap&Skin. Izbrali so tudi prejemnike sklada Kulturni evro, ki se bodo tudi z njihovo pomočjo naslednje leto podali na mednarodno turnejo.

Kaj je še novega? Karte za Anno Calvi kopnijo hitreje kot bodoči sneg, vračajo se tudi genialni klovni The Tiger Lillies, Matter so pred koncertom v Šiški butnili ven nov videospot (#poslušaj3), sezono pa bodo zaključili z novoletnim žurom z My Baby in Igralom. Pa ta mesec bomo še muvali na Tsar B (#poslušaj4) in Marka Louisa (#poslušaj5).

Ampak čez en teden se prične še CoFestival, mednarodni festival sodobnega plesa. Nori in gibki plesalci in plesalke, dobra glasba, nekaj povsem prelomnih dogodkov prvič v Sloveniji (a i šire). Takšen sodobni ples je kul. Krasno bo, tako da pridite.

Dobra playlista? Imamo tudi to. Klik.

WE BLESS THIS MESS + Real Life Version, 17. 01. 2019 / čet / 20:00 / Komuna

we bless pic

Portugalec Nelson Graf Reis, sicer tudi tetovator in vodja neodvisne založbe Oh Lee, je v zadnjih nekaj letih kot We Bless This Mess s kitaro, srčnim vokalom ter pozitivno naravnanimi komadi prekrižaril Evropo po dolgem in počez, skočil čez lužo na SXSW ter se oglasil tudi na priznanih festivalih, kot so Reeperbahn, Sziget in Europavox. Ob tokratnem obisku Podalpja nam bo z bendom predstavil septembra izdani album Awareness Songs & Side Stories, ki je požel odobravajoče kritike na račun čudovitih aranžmajev, jasne produkcije in brutalne iskrenosti.

SOAP&SKIN, 04. 04. 2019 / čet / 20:00 / Katedrala

Aprila nas bo v melanholično temačnost odela dunajska alter pop zvezdnica Soap&Skin. Ob povratku v Šiško nam bo predstavila novi album – “še en izreden nabor pesmi” (The Quietus), prvi v šestih letih, v katerih je med drugim z Apparatom posnela skladbo “Goodbye”, uvodno špico Netflixove serije Dark, ter se z Anno Calvi, Lætitio Sadier in Jeanne Added ganljivo poklonila Davidu Bowieju.