Fatboy Slim poskrbel za glasbeni šov brez primere!

Fatboy Slim (Foto: Kurzschluss)

»Hočemo več, hočemo več, hočemo več!,« je vzklikala nekaj tisoč glava množica na Gospodarskem razstavišču, ko je bosi Norman Cook, večini poznan zgolj po umetniškem imenu Fatboy Slim, odhajal z odra.

Svetovnik zvezdnik je v ljubljanskem klubu Kurzschluss upravičil svoj renome in poskrbel za šov brez primere. V zrak je občinstvo spravil tik zatem, ko je stopil za mešalko in svoj glasbeni set pričel s himno elektronskih zabav »Eat, Sleep, Rave, Repeat«. V nekaj več kot dvournem setu, ki je vključeval njegove največje uspešnice »Right Here, Right Now«, »The Rockafeller Skank« in »Praise You«, avtorske plesne vložke,  izrazni performans po odru in nad odrom, hupanje na troblje in metanje čustvenčkov v obliki okrasnih blazin med občinstvo, je z grammyjem nagrajen didžej uspel obiskovalce pripeljati do evforije.

Zabava leta? (Foto: Kurzschluss)

Fatboy Slim, ki je poznan po ljubezni do nastopov v živo, je po besedah organizatorja poskrbel za »enega izmed najboljših žurov, ki smo ga v šestih letih delovanja pop up kluba priredili.« Na glavnem odru sta nastopila tudi domačina Tim Urbanya in Mike Vale, ki sta s svojima house setoma poskrbela za plesno razpoloženo občinstvo.

Obiskovalci so svoje boke razgibavali tudi ob drugem odru, namenjenem domačinom. Kurzschluss v svojih prizadevanjih za razvoj in podporo lokalnih izvajalcev na vseh svojih dogodkih do konca leta vzpostavlja oder, namenjen mladim in vzhajajočim didžejem. Tokrat so svojo priložnost za nastop dobili didžej Nikashy, KusTech, Sara Popovic in M.Oder.