Na predstavitvi albuma Prepovedani Sadovi

5. decembra 2015, na večer pred Miklavžem, so v dvorani Mladinskega centra Celje izid drugega studijskega albuma PREPOVEDANI SADOVI praznovali frankolovski rokerji, ki slišijo na ime KRONIKA.

Promocijski koncert so ob 21.30 otvorili lokalni rock’n’roll somišljeniki Gromofon, ki so že dodobra ogreli občinstvo. Uro kasneje so oder zasedli težko pričakovani »kroniki«, fantje, ki so z več kot dve uri trajajočim koncertom dokazali, da rock’n’roll še zdaleč ni mrtev.

Pred polno dvorano so energično predstavili material s svojega drugega studijskega albuma PREPOVEDANI SADOVI, ob tem pa še zdaleč niso pozabili na hite s prvenca V NAPAČNEM LETU, kot so Rojen v napačnem letu, Hodim in drugi, ki jih je publika pela z njimi. Fantje, ki sicer navdih jemljejo tako pri bendih bivše Juge kot pri slovenskih rockerjih, vedo, kaj morajo početi, da jim publika je iz rok. Veliko zaslug za izjemno energijo na odru ima karizmatični pevec Žan, saj s svojo odrsko pojavo in šegavostjo v gibanje spravi še tako »lesenega« človeka, zato ni nič čudnega, da na njihovih koncertih vsa dvorana poje in pleše. Tudi ostali člani prav nič ne zaostajajo za njim, solo kitarist Pinč je navduševal s svojimi za rock’n’roll izvirnimi solažami, kitarist Lovro pa s svojo natančnostjo in zanesljivostjo, medtem ko sta prezenten basist Vid in bobnar Davorin s subtilno uskajenostjo nadvse usklajeno barvala ritem.

Z megafonom v roki se je Žan na koncertu tudi poklonili nedavno preminulemu pevcu skupine Stone Temple Pilots Scottu Weilandu.

Večer je minil, kot bi trenil, več kot dve uri pristnega rock’n’rolla pa ni zadovoljilo publike, ki je zahtevala nadaljevanje koncerta, zato so se fantje vrnili na oder in odigrali še nekaj komadov. Sobotni večer je slehernega obiskovalca koncerta prepričal o tem, da slovenski rock’n’roll v najbolj elementarni obliki še vedno živi.

S sobotnim koncertom, ki je navdušil razprodano dvorano MC Celje, so KRONIKA zavzeli svoje mesto v slovenskem rock’n’rollu. Dokazali so namreč, da jih suvereno lahko postavimo ob bok njihovim idolom.