Na Mostovno prihajajo Dark Tranquillity

Dark Tranquillity bodo na Mostovni predstavili Atomo. (darktranquillity.com)

Švedski melodic death metalci iz Gothenburga, Dark Tranquillity, so na sceni že vse od leta 1989. Tako kot In Flames in At The Gates prihajajo iz Gothenburga, zato bi lahko kar rekli, da gre za mesto pionirjev švedskega metala.

Za sabo imajo že enajst studijskih albumov, najnovejša Atoma je izšla novembra 2016. V novi veji evropske turneje jo nameravajo približati tudi publiki, ki je bila dosedaj izvzeta iz različnih razlogov – predvsem so se osredotočili na manjša prizorišča in klubske koncerte.

We are coming back to Europe! Late March we will be heading out on the road again. This time with the excellent Equilibrium to join us. We are happy that we will be able to reach a lot of places we didn’t get to the last time around. Check out www.darktranquillity.com for the list of dates. See you soon!

Za nas bo zanimiv predvsem 4. april 2018 v obmejni novogoriški Mostovni, ter naslednji dan v zagrebškem Boogaloo Clubu. Pri sosedih so nazadnje nastopili leta 2013 v Močvari, pri nas pa na pokojnem Metalcampu 2010.

Tokrat bo prišla na svoje tudi mehkosrčna populacija metalcev, Atoma je namreč skorajda v celoti odpeta na clean in nekoliko manj udarna.

Dark Tranquillity na Mostovni. Foto: blabbermouth.com

KDO: Dark Tranquillity
KJE: Mostovna, Nova Gorica
KDAJ: 4. april 2018

Več informacij bo znanih naknadno.