MRFY in Koala Voice kažejo, v čem je bistvo glasbe

Manca Trampuš, pevka skupine Koala Voice (Foto: Primož Pičulin)

Naredili so pakt! Sporazum, da sodelujejo in da na vsake toliko skupaj nastopajo, pa naj se zgodi karkoli. Bistvo je v glasbenem ustvarjanju, v užitku na odru in brezskrbni svobodi, da počneš tisto, kar si želiš. Verjetno je užitek tudi v tem, da ti nazaj na oder kriči razprodan Klubar. “Kranj, you never let us down,” je po resnici povedala pevka in kitarista Manca Trampuš. Publika ji je jedla z roke.

Njeni orgazmični gibi, kontroliranje vokala in komunikacija z občinstvom, medtem ko recitira poetična besedila. Takšen nastop je bil kot idealen za njih, saj živijo za manjše odre, kjer začutijo vsakega prisotnega, njihov močan in prodoren zvok pa se odbija od sten in nazaj v noreče privržence. Miha Prašnikar (bobni), Domen Don Holc (kitara) in še Tilen Prašnikar (bas kitara) so bili nocoj na vrhu svojih virtuoznih sposobnosti.

Razumljivo so nastopili kot drugi ob pozni nočni uri in komaj čakam, da slišim nov material, saj bojda delajo na novem albumu. Morda so pa že pripravljeni. 20. decembra jih bomo poslušali še na Gospodarskem razstavišču, kjer bodo v okviru Kurzshclussa delali družbo Hamotu in njegovemu bandu Tribute 2 Love.

Foto: Primož Pičulin

Pred njimi pa so zbrane ogreli trenutno zelo, zelo vroči MRFY, ki so ravno po turneji s Siddharto. 8. decembra so odigrali še zadnji špil v Celju, sedaj pa novim zmagam naproti. Gregor Strasbergar (vokal, kitara), Tomaž Zupančič (kitara), Lenart Merlin (bas kitara) in Rok Klobučar (bobni), ki je še posebej navdušil na turneji s Siddharto. Njegovo bobnanje je “second to none” in prav je, da ga je skupina na odru postavila na osnovno linijo z ostalimi člani.

Žgejo enako močno na večjih odrih kot v manjših klubih. Utirajo si pot med največje, za kar pa moraš včasih igrati tudi manjše koncerte. Sploh pri nas. Ampak če je takšen nastop enako energičen in živ kot tisti pred tisočero publiko, potem slava ni daleč.

Foto: Primož Pičulin