Lusterdam z gosti večera Lumberjack

V petek, 21. decembra bodo v Centru Slovanskih Kultur nastopili Lusterdam z gosti večera – Lumberjack!

LUSTERDAM so band, ki ga sestavljajo sami filmarji: gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in Ven Jemeršič (bas).

Zasedba je šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Koncert ob izidu njihovega prvenca ‘Lepo Mi Godrnjaš’ bo na stežaj odprl vrata v njihov post-rockovsko zasanjan svet romantike z izrazito izpovednimi besedili. Po skladbah ‘Lepo Mi Godrnjaš’ in ‘Moram’ so pred kratkim predstavili še tankočutno balado ‘Mesec’ in izdali prvi album, na katerem se predstavljajo z avtorskimi skladbami, ki se žanrsko gibajo nekje med zasanjanim post-rockom in kitarskim popom, z občasnimi izleti v country in grunge.

LUMBERJACK

“Bistvo rokenrola je biti v stiku s prešvicano publiko!” trdi fronta Rok Ahačevčič. Čeprav je bend mlad, si je v preteklih dveh letih s trdim in predanim delom prislužil koncerte na festivalih Švic in Vransko Summer Night ter kot predskupina zasedb Big Foot Mama, Šank Rock in Mi2. Poleg Roka zbrana vrsta šteje tudi kitarista Robija Glača, Jako Novaka na basu, Blaža Kusterja na bobnih in David Podgornika na klaviaturah.

Dvorana CSKFP.
Vstopnina 8€.