MotörCity: glavna nagrada festivala bo kultni motocikel Harley-Davidson!

Srečni izžrebanec bo postal ponosni lastnik tega lepotca.
Srečni izžrebanec bo postal ponosni lastnik tega lepotca.

Na idiličnem tolminskem Sotočju v letošnjem letu že drugič poteka MotörCityblues (in rock) festival bo trajal od četrtka, 16. avgusta, do nedelje, 19. avgusta. Tudi letošnja izvedba ponuja kvalitetno bero nastopajočih blues in rock žanra. Letos prihajajo Laurence JonesPopa ChubbyHamo & Tribute 2 LoveStray TrainThe BrewThe Bad Flowers, poleg njih še na novo potrjeni The New RosesKris BarrasSven HammondEl Kachon in Stari pes.

 

Glavna nagrada: motocikel kultne znamke Harley-Davidson

Letos bo na festivalu MotörCity izjemno pestro.
Letos bo na festivalu MotörCity izjemno pestro.

Festival MotörCity pa je, poleg nabora glasbe, ki jo ponuja, edinstven tudi zaradi unikatnega nagradnega žrebanja, katerega glavna nagrada je letos motocikel kultne znamke Harley-Davidson iz omejene serije, nadgrajen z originalnimi Harley-Davidson dodatki. Novost letošnje, že druge edicije, je prost vstop za vse voznike motociklov in starodobnikov, organizator pa konec julija pripravlja tudi Warm Up dogodek, na katerem bo nastopil kitarski virtuoz Richie Kotzen (27.7., Kino Šiška, Ljubljana).

 

MotörCity: odlični blues rock glasbeniki

Jedro festivala MotörCity tvori glasba. Na dveh odrih, postavljenih na sloviti festivalski lokaciji v Tolminu, boste lahko prisluhnili množici kvalitetnih zasedb in izvajalcev. Med že potrjenimi najbolj izstopa Laurence Jones, mladi, komaj 25-letni kitarist, ki so ga tuji mediji in strokovnjaki označili za prihodnost bluesa. Poleg njega prihaja tudi ameriški blues kitarist Popa Chubby, ki že več kot 25 let navdušuje s svojim silovitim in iskrenim, čustvenim bluesom in unikatnim odrskim nastopom. Tudi letos prihajajo Hamo & Tribute 2 Love; zasedba, ki emocije, strast in nežno iskanje ljubezni vpleta v večni klasični rock, blues, soul in funk, bo tokrat pripravila poseben akustičen koncert. Na MotörCity se vrača blues rock mašina Stray Train, ki v Tolmin prihajajo v okviru nove, obsežne turneje (v okviru katere bodo nastopili tudi s Scorpions in Nickelback). Slišali pa boste lahko še The BrewThe Bad Flowers in na novo potrjene The New Roses, Krisa Barrasa z bandom, El Kachon, Stari pes in Sven Hammond.

 

Motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary je iz posebne, omejene serije, ki je bila izdelana v čast 115. obletnici, ki jo kultna znamka motociklov obeležuje letos.
Motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary je iz posebne, omejene serije, ki je bila izdelana v čast 115. obletnici, ki jo kultna znamka motociklov obeležuje letos.

 

Letošnja nagrada: motocikel Harley-Davidson!

Nov lastnik motocikla bo izžreban v soboto, 18. avgusta
Nov lastnik motocikla bo izžreban v soboto, 18. avgusta

Motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary je iz posebne, omejene serije, ki je bila izdelana v čast 115. obletnici, ki jo kultna znamka motociklov obeležuje letos. Motor je zasnovan v značilnem buldog videzu, poganja ga klasičen zračno hlajeni štiritaktni, dvo-valjni, 1200 kubični agregatEvolution, ki še danes velja za pojem kakovosti, vzdržljivosti in značilnega zvoka, motocikel pa ima tudi svojo posebno grafiko in serijsko številko. Že tako omejena serija pa organizatorje ni odvrnila od nadgradenj motocikla, ki so jih opravili v Harley-Davidson Ljubljana. Motocikel je dobil nove ročke na krmilunove tačke, novo prestavno ročico in nov pokrov sklopke iz posebne kolekcije Harley-Davidson Brass Collection. Elementi iz medenine naravne obdelave dajejo motociklu drugačen, edinstven brezčasen izgled. Harley-Davidson pa je dobil tudi nove dušilce in zaščito sprednjega dela izpuha (Screamin’ Eagle) ter nove pokrove izpuha. Vse nadgradnje so narejene z originalnimi Harley-Davidson dodatki.

Nov lastnik motocikla bo izžreban v soboto, 18. avgusta v okviru osrednjega dogajanja na festivalu MotörCity. V žrebanju bodo sodelovali vsi kupci festivalske vstopnice in kupci enodnevne vstopnice za soboto, 18.8.2018. Festivalska vstopnica (omejena količina) je na voljo ekskluzivno preko spletne trgovine MH Shop, medtem ko sta dnevni vstopnici za petek, 17.8. in soboto, 18.8., na voljo tako preko MH Shop-a kot v sistemu Eventim.

 

Brezplačen vstop za voznike motorjev in starodobnikov!

Organizator letos uvaja novost – prost vstop na festival za vse voznike mopedov, motociklov in starodobnikov. Njihovi morebitni sopotniki morajo vstopnico kupiti.
Vozniki mopedov, motociklov in/ali starodobnikov, ki bodo prejeli brezplačno vstopnico na festival, ne sodelujejo v žrebu za glavno festivalsko nagrado (motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary). V primeru, da želi voznik, ki je prejel brezplačno vstopnico, sodelovati v žreb