Monsun 29. septembra v Loškem pubu obljubljalo rokerski spektakel

Skupina Monsun (Foto: Facebook)

Škofjeloška skupina Monsun bo predstavila svoj studijski prvenec “V ETER”. Poleg njihove glasbe nam bodo zaigrali tudi nekaj priredb in poskrbeli za odlično rockersko atmosfero.

Skupina Monsun je sicer nastala kot plod sodelovanja članov v različnih rockovskih zasedbah na prelomu tisočletja, najmočneje pa so se sprva povezali v akustični zasedbi Candle With Hair, ki je obstajala skorajda v današnji postavi.

V letu 2013 se je iz želje po ustvarjanju avtorske glasbe in še danes naraščajoče izpovedne energije razvil projekt Monsun. Sprva žanrsko pod velikim vplivom glasbe generacijsko zlatih 90ih let je zasedba ustvarila množico skladb, kjer je slogovno in tehnično preizkušala in iskala svoj značilni zvok, rezultat pa je fuzija rock, indie, grunge in alternativnih prvin. Ta fuzija še vedno poteka in se odraža v prijetno samosvoji glasbeni shemi, ki zapolnjuje vrzel v sodobnem slovenskem glasbenem prostoru. Tematsko glasba z besedili izpoveduje pogled na današnjo družbo in umestitev posameznika v aktualni prostor-čas, se sooča z izzivi slehernika in odpira tudi manj prijetna življenjska vprašanja. Zvesti koreninam ohranjajo svoj, na izraziti kitarski osnovi zgrajen zvok, ki pa je nadgrajen v sodobno, dinamično, strastno in čustveno nabito telo.

V letu 2018 je dokončala svoj studijski prvenec, 10 novih, žanrsko svobodnejših skladb, ki so pod taktirko Draga Popoviča združene v album V eter.

29. septembra ob 22.00 v Loškem pubu. Vstop prost!