Slash ft. Myles Kennedy & the Conspirators prihodnje leto na Dunaju

Skupina Slash featuring Myles Kennedy & The
Skupina Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators

Navkljub temu, da je bil zadnjih nekaj let legendarni kitarist zasedbe Guns ‘n’ Roses na polno zaseden z turnejo ‘ …Not in This Lifetime‘ mu pomanjkanje časa očitno ne dela težav.  Prav tako je bil zaseden tudi urnik Myles Kennedy-ja, ki je v tem času končno izdal svoj težko pričakovani solo album ‘Year of the Tiger‘. Pa vendar sta gospoda v tem nabasanem urniku nekako našla čas tudi za skupno ustvarjanje, saj sta najavila  že tretji skupni album, ki bo nosil naslov ‘Living the Dream‘ in bo predvidoma izšel 21. septembra letos. Kako zveni nov material smo lahko do sedaj slišali v dve skladbah ‘Driving Rain‘ ter ‘Mind Your Manners‘. Vsekakor pa ne bo šlo brez turneje katero bo skupina odprla v Los Angelesu in se nato počasi pomikala do stare celine.

Oboževalci  boste lahko zvokom skupine, ki jo sestavljajo Slash, Myles Kennedy in the Conspirators, prisluhnili 10. februarja 2019 na Dunaju, kjer bodo koncentrirali v dvorani Planet.TT. 

Vstopnice bodo na voljo od 19. septembra dalje preko sistema Eventim ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

 

Nekaj besed o izvajalcih

Saul Hudson oz. Slash je predvsem poznan po svojem delovanju kot kitarist v megalomanski zasedbi Guns ‘n’ Roses s katero je tudi dosegel svetovno slavo. Pa vendar je imel še nekaj postranskih projektov. Manj znan je verjetno njegov band Slash’s Snakepit. Potem, ko je leta 1996 zapustil Gunse je z še nekaj nekdanjimi člani soustanovil superskupino Velvet Revolver, ki ga je izstrelila nazaj med rock zvezde.

V času, ko ni deloval z Gunsi je izdal tri samostojne albume. Pravzaprav ga je do sodelovanja z Kenenedyjem pripeljal prav prav prvi istoimenski samostojni album ‘Slash‘ (2010), kjer so Myles in the Conspirators sodelovali kot spremljevalni band.

Tudi Myles Richard Kennedy ni nič manj poznan glasbenik. Sicer najbolj dejaven kot sezonski glasbenik, pa vendar je našel svoje stalno mesto kot vokalist in ritem kitarist zasedbe Alter Bridge. Poleg njega spremljevalni band the Conspirators sestavljajo še basist Todd Kerns, bobnar Brent Fitz ter kitarist Frank Sidoris.

Kot kaže je bilo sodelovanje med njimi in Slashem več kot uspešno saj so od takrat izdali že tri skupne albume. Prvenec Apocalyptic Loveje izšel leta 2012 in je dosegal izjemen uspeh. Temu je že čez dve leti sledil album ‘World on Fire‘ (2014), na tretjega, ki nosi naslov  ‘Living the Dream‘ pa bo potrebno samo še malo počakati.