Lenny Kravitz se vrača v Ljubljano

Lenny Kravitz na Dunaju. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Lenny Kravitz (FOTO: Aleš Žnidaršič)

K nam se 27. aprila prihodnje leto vrača vsestranski glasbenik, multiinštrumentalist in nasploh rocker svetovnega kova, Lenny Kravitz.

Danes je namreč po širnem spletu zaokrožil poster, ki napoveduje njegovo vrnitev v Ljubljano . Pri nas se bo ustavil v sklopu evropske turneje na kateri bo predstavljal svoj enajsti studijski album z naslovom ‘Raise Vibration, ki je izšel 8. septembra in je tako še povsem svež.

 

Na kratko o Lennyju Kravitzu in albumu ‘Raise Vibration

Lenny Kravitz je eden od najbolj priljubljenih rock glasbenikov našega časa. V skoraj 30-letni glasbeni karieri je presegel okvire soula, rocka in funka ter jih iz 60. in 70. let preteklega stoletja pripeljal v sodobnost, hkrati pa prejel štiri zaporedne grammyje v kategoriji moškega rock izvajalca, s čimer je postavil svojevrsten rekord. Poznan je po pesmih kot so ‘Let Love Rule’, ‘Mr. Cab Driver’, ‘Be’, ‘Mama Said’, ‘It Ain’t Over ’til It’s Over’, ‘Believe’, ‘Stand By My Woman’,’ American Woman’, ‘Are You Gonna Go My Way?’, ‘If You Can’t Say No’, ‘Fly Away’, ‘I Belong To You’, ‘Where Are We Runnin”, ‘Stand’ in drugih. Prodal je več kot 38 milijonov plošč po vsem svetu, uveljavil pa se je tudi na filmu, saj ga lahko vidite v dveh filmih ‘Igre lakote’ ter filmih kot sta ‘Precious’ in ‘The Butler’.

Kot sem že omenila na tej turneji predstavlja svoj najnovejši, enajsti, studijski album. ‘Raise Vibration’ združuje rock ‘n’ roll, funk, blues in soul. Odlikuje ga mladostni navdih, ki pa je podložen s tremi desetletji modrosti in izkušenj.  V ustvarjalnem smislu ustvarjalnem smislu predstavlja ponovno rojstvo, saj je drzen in briljantnen izdelek kot se z glasbenika njegovega kova spodobi, saj je zdi, da njegov duh in pozna meja.

Lenny je z albuma že predstavil dva singla, in sicer ‘It’s Enough’ ter ‘Low’. Prva skladba nastavlja aktualno ogledalo sedanjosti, druga je introspektivna kompozicija, ki se ukvarja z vprašanjem predsodkov na začetku odnosa. Pesem ima funky groove, v njej pa lahko slišimo pihala, godala in celo vokal pokojnega Michael Jacksona.

Stožice prva postojanka Evropske turneje

21. september je sicer datum, ko se bo začela svetovna turneja, ki jo bo pričel z serijo koncertov po Združenih državah Amerike. Prihodnje leto pa bomo lahko v ritmih funka, soula, bluesa in rock n rolla uživali tudi v Stožicah. Eden najbolj priljubljenih rockerjev ta hip se bo namreč na kraj zločina vrnil prihodnjo pomlad. In kot zanimivost naj omenimo, da si je zvezdnik za začetek Evropske turneje izbral prav Slovenijo.

Slednja se bo tako tudi uradno pričela 27. aprila 2019 v ljubljanski dvorani Stožice. Vstopnice pa bodo na voljo od 19. septembra dalje preko sistema Eventim ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih.