Monster Truck z novo skladbo ‘True Rocker’

Skupina Monster Truck
Skupina Monster Truck

Kot kaže bo leto 2018 na področju rocka in metala izjemno bogato. Nov material namreč pripravlja tudi kanadska rock zasedba Monster Truck. ‘True Rockers’ bo njihov tretji studijski album po vrsti.  Album je bil sicer posnet že julija lansko leto v Echo Mountain Studios v Ashevilleu v severni Karolini, a bo nanj potrebno še čisto malo počakati. Predviden datum izida je 14. septembra letos.

Pred nekaj dnevi pa je za pokušino zasedba izdala drugi, istoimenski, singl iz omenjenega albuma. Pri skladbi ‘True rocker’ je kot gostujoči vokalist sodeloval Dee Snider, sicer vokalist zasedbe Twisted Sister.

Na vprašanje zakaj so se odločili ravno za sodelovanje z Sniderjem,  je vokalist in basist zasedbe Monster Truck, Jon ‘Marv’ Harvey, odgovoril z besedami: On je pravi rocker. Kdo je bolj popoln kot Dee Snider?

 

In kdo sploh so Monster Truck?

Kot smo že omenili, gre za kanadsko rock zasedbo, ki preigrava avtorski blues rock. Monster Truck so sicer nastali že leta 2009. Poleg vokalista in basista Jona Harveya, zasedbo sestavljajo še kitarist Jeremy Widerman, klaviaturist Brandon Bliss ter bobnar Steve Kiely.

Svoj prvi EP, ki nosi naslov ‘The Brown EP’, so izdali leta 2011. Slednji pa jim je prinesel prepoznavnost predvsem znotraj Kanade. Prvi samostojni studijski album Furiosity so izdali leta 2013, to pa je bilo tudi leto, ko so nastopili kot gostje zasedbe Vista Chino, katero so spremljali na evropski turneji. Leta 2015 pa so nastopili kot gostje zasedbi Alice in Chains na njihovi ameriški turneji. Takoj po vrnitvi iz omenjene turneje so Monser Truck začeli s snemanjem svojega drugega studijskega albuma, ki nosi naslov Sittin’ Heavy.