As I Lay Dying z novim videom ‘My Own Grave’

Skupina As I Lay Dying
Skupina As I Lay Dying

Skupina As I Lay Dying se po letih premora vrača na glasbeni sceno. In kar je še bolj pomembno, vračajo se v originalni postavi. Pred nekaj dnevi so že napovedali svojo vrnitev, včeraj, 7.6.18, pa so zveste poslušalce razveselili z videospotom za pesem ‘My own grave’. To je tudi prvi singl iz prihajajočega istoimenskega album.

 

Nekaj malega o skupini As I Lay Dying

As I Lay Dying je ameriški metalcore band iz San Diega. Leta 2000 ga je ustanovil vokalist Tim Lambesis, poleg njega pa so originalno zasedbo sestavljali še bobnar Jordan Mancino, kitarista Phil Sgrosso in Nick Hipa ter basist Josh Gilbert.

Skupina je uspešno delovala vse do leta 2014. V tem času je, navkljub menjavi članov, izdala šest studijskih albumov. Zadnji, Awakened, je izšel leta 2012. Za svoje delo so bili sicer večkrat nominirani in nagrajeni, največji komercialni uspeh pa so dosegali med letoma 2005 in 2009.

In kje se je ustavilo? 7. maja 2013 je policija aretirala Lambesisa, ker naj bi naročil umor svoje žene. Sprva krivde ni priznal, kasneje pa je svojo izjavo spremenil in bil leta 2014 obsojen na zaporno kazen šestih let. Med tem so preostali člani nadaljevali svojo glasbeno pot, vendar pod drugim imenom in z drugačno zvrstjo. Nastal je projekt Wovenwar, kjer je mikrofon prevzel Shane Blay.

Leta 2016 je bil Lambesis pogojno izpuščen iz zapora, lani decembra pa se je svoji ženi in otrokom tudi javno opravičil za svoja nepremišljena dejanja. Pri tem je dejal, da se zaveda, da je povsem sam kriv za vse kar se je zgodilo. To pa so tudi besede, ki jih lahko najdemo v najnovejši skladbi.