MO3MO: ‘Svoboda in optimizem’

Foto: MO3MO, promo
Foto: MO3MO, promo
Brata Marko in Matjaž Ogrin sta člana Letečih Potepuhov, tudi spremljevalnega banda Adija Smolarja. Vendar jima je v zasedbi MO3MO cilj ustvarjati lastno avtorsko glasbo in z njo obogatiti slovensko glasbeno sceno. Z besedo motrimo, ki se navezuje na vedno manj uporabljano slovensko besedo motriti (opazovati, presojati), nakazujeta na kritičen pogled na dogajanja in vrednote v naši sredini.

ROCKER.SI: Kdo ali kaj je MO3MO?

MO3MO: MO3MO je glasbena zasedba, katere jedro sestavljava brata Marko in Matjaž Ogrin. Zastavila sva jo tako, da pri vsakem novem singlu sodelujeva z drugimi glasbeniki. Trenutno so to pevke. Mišljeno je tudi, da v prihodnje sodelovanje razširiva še na druge glasbenike. S takšnim pristopom želiva v glasbo vnesti raznovrstnost in dinamiko.

ROCKER.SI: Te dni je izšel singel ‘Najin svet.’ Nam lahko povesta več o njem?

MO3MO: Pesem ‘Najin svet’ je pozitivna pesem. Ravno tako kot besedilo prvega singla ‘Pametni prijatelj,’ je tudi besedilo za ‘Najin svet’ možno razumeti v prispodobi. Vsekakor govori o ljubezni. Odvisno je samo ali jo vidimo v obliki druge osebe ali v obliki moči, ki je v nas.

V pesmi nakazujeva tudi na svobodo in optimizem. Kajti kljub vsem težavam v katerih se v življenju lahko znajdemo, je resnična sreča in svoboda v tebi – kot pravi besedilo. Velik življenjski izziv vseh nas jo je odkriti in iz nje znati tudi resnično živeti.

ROCKER.SI: Ali se nam obeta tudi album?

MO3MO: Trenutno je za album še nekoliko prezgodaj, saj sva se odločila, da za enkrat izdajva posamične single. Z veseljem pa se ga bova lotila, ko se bo nabralo dovolj pesmi. Združitev pesmi v obliki albuma se nama zdi zanimiva ideja, sploh če jih povezuje določena tematika oziroma med njimi lahko povlečemo kakšno rdečo nit.

ROCKER.SI: Kako nameravata promovirati svojo glasbo? Ali se obeta kakšen spletni koncert?

MO3MO: Najino glasbo trenutno lahko najdete na YouTubu, socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, pripravljava pa jo tudi za Spotify. Sicer pa skušava biti čim več prisotna v tiskanih in internetnih medijih ter različnih radijskih postajah. V zadnji fazi je tudi priprava MO3MO internetne strani. Pomembno se nama zdi, da glasbo ustvarjava konstantno in da tudi tako sčasoma doseževa nove poslušalce.

V bližnji prihodnosti načrtujeva kratek spletni koncert, saj je ideja, kljub temu da ne more ravno nadomestiti živega nastopa, vseeno zanimiva. Ponuja nove pristope in izzive.

ROCKER.SI: Kako je z Letečimi potepuhi?

MO3MO: Oba tudi še vedno sodelujeva pri Letečih potepuhih, s katerimi smo imeli pred epidemijo tudi kar nekaj koncertov po Sloveniji. Trenutno je v delu novi singel, ki ga bomo predstavili tudi z vidospotom.

ROCKER.SI: Imata še kakšno zaključno misel?

MO3MO: Družbena situacija v zadnjem letu je verjetno marsikoga postavila pred psihološke stiske. Vendar iz lastnih izkušenj veva, da nam glasba, tudi v takšnih trenutkih lahko nudi oporo, dvigne razpoloženje in izboljša počutje. Želiva si, da bi tudi ‘Najin svet’ pri poslušalcih zaživel kot optimistična pesem.