Leslie More z debitantskim albumom ‘My mind is clear’ peljejo nazaj

Skušina Leslie More (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skušina Leslie More (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Leslie More z njihovim prvim albumom prinašajo na slovensko glasbeno sceno pozabljeno liriko iz začetka 90-ih let, ki v ospredje postavlja posameznikov odnos do sveta ter opisuje njegove najgloblje demone domišljijskega in tudi avtobiografskega izvora. Pa je zvočna slika novega albuma, razen tiste misteriozne, skoraj mitološke snovi daleč od temačne.

Na kratko o albumu ‘My mind is clear’

Močni kitarski rifi in prepričljiv vokal, ki ne plava nekje v medvetrju, dajeta občutek, da vsaka skladba zase živi svoje življenje in tako album tudi diha − s polnimi pljuči. Lahko bi rekli, da se skozi Leslie More poveže romantična zasanjanost Pixies-ov s katarzičnimi Placebolike vibracijami. Ta osvežilni koktajl post rocka, indie-a in grunge-a je, ko se je svet potegnil nazaj, več kot dobrodošel.

Dobra mera trezne glave je tisto, kar rabimo v življenju. – Leslie More

My mind is clear‘ je verz iz skladbe ‘Empty wheel‘, ki so so ga Leslie More uporabili za naslov njihovega prvega albuma.
My mind is clear‘ je prvi uradni avdio zapis desetih avtorskih skladb v angleščini, posnetih po principu DIY v njihovem domačem studiu (vadnici). Začetki skupine, katere člani prihajajo iz Krškega, segajo v konec leta 2013. Besedila so osebnoizpovedna in izražajo strahove, dvome, sanje, ki se prepletajo z domišljijo in intuicijo.

Zagotovo sta na našo glasbo vplivala kraj in okolica iz katerega prihajamo, ljudje, dogodki in kulturna scena kraja, ki je skozi zgodovino dala kar nekaj odličnih bendov in glasbenih posameznikov. Skladbe na albumu My mind is clear kažejo, da nismo bili obremenjeni z nekim določenim glasbenim stilom, je mešanica različnih podzvrsti alternativnega roka.- Leslie More

Leslie More so:
Maša Zagorc − vokal
Rok Bohorč − kitara
Rok Povhe − kitara, spremljevalni vokal
Jani Bohorč − bas
Haris Lisić – bobni