CHEAP TRICK: ‘In Another World’ (2021)

V mojih knjigah so Cheap Trick band, ki je izpopolnil besedno zvezo power pop rock. Zvrst, ki je pretrda za navaden pop, še zmeraj pa preveč melodična, da bi jo umestili pod rock. Da ne zaidem preveč. Zasedba, ki nepretrgoma deluje že od leta 1973, je pred kratkim izdala nov studijski album. Ploščo In Another World (nakup), ki v njenem katalogu zaseda številko 20 in je bila posneta med letoma 2018 ter 2020. Njena produkcija je delo banda in Juliana Raymonda, ki je sodeloval tudi pri pisanju besedil.

O albumu

Čeprav bi morala plošča iziti že lani, je glede na okoliščine zasedba obrala pravilen pristop. Upoštevala albumovo igrivo naravo in ga v upanju, da ji bo v prihajajočih mesecih uspelo izvesti tudi kakšen koncert, izdala sredi pomladi. Da se bo ta do začetka sezone že dobro zasidral v naš spomin.

In ja, Cheap Trick še vedno zvenijo sveže. Zdaj, ob upoštevanju dejstva, da bodo ti kmalu praznovali Abrahama, verjetno že brezčasno. Množica 13 skladb namreč predstavlja točno to, kar smo si v banda s tolikšno kilometrino le želeli. Kakovosten miks Zanderjevih vokalnih vragolij, ki so skoraj tako brezčasne kot band sam, igrivih in neposrednih aranžmajev, nežnih balad, katere povezuje smiselna rdeča nit. Vrstni red skladb je namreč zasnovan izredno premišljeno, zaradi česar album navkljub svoji dolžini tudi po več zaporednih poslušanjih ne postane ponavljajoč.

Čeprav moje poslušanje bandovega kataloga v večini rotira okoli albumov izdanih med letoma 1977 in 1980, pregovorne zlate dobe, je pred vami dokaz, da se ta še zdaleč ni končala takrat.

Ocena: 5/5

Seznam skladb

1. The Summer Looks Good On You
2. Quit Waking Me Up
3. Another World
4. Boys & Girls & Rock N Roll
5. The Party
6. Final Days
7. So It Goes
8. Light Up The Fire
9. Passing Through
10. Here’s Looking At You
11. Another World (Reprise)
12. I’ll See You Again
13. Gimme Some Truth