Metallica z novo skladbo ‘Lux Æterna’ napovedala album in turnejo

Metallica je te dni številne oboževalce presenetila s kar tremi veselimi novicami. Izdali so skladbo ‘Lux Æterna‘, ki napoveduje plošček ‘72 Seasons‘, ki bo luč sveta ugledal 14. aprila prihodnje leto. Poleg tega pa so najavili tudi svetovno turnejo.

Na kratko o prihajajočem albumu

Na prihajajočem albumu bo 12 novih skladb, za produkcijo pa sta poskrbela James Hetfield in Lars Ulrich v sodelovanju z Gregom Fidelmanom. Plošček bo dolg nekaj čez 77 minut.

O samem konceptu albuma pa je James Hetfield povedal: ”72 seasons‘. Prvih 18 let našega življenja, ki tvorijo naš pravi jaz ali pa lažni jaz. Koncept, da so nam starši povedali, kdo smo. Možnost pogovora o tem, kakšna osebnost smo. Mislim, da je najbolj zanimiv del tega nadaljnje preučevanje teh temeljnih prepričanj in kako to vpliva na naše današnje dojemanje sveta. Velik del naših izkušenj odraslih je poustvaritev ali reakcija na izkušnje iz otroštva. Ujetniki otroštva ali osvoboditelji tistih okov, ki jih nosimo.’

Kvartet je napovedal tudi obsežno svetovno turnejo, ki bo trajala od aprila 2023 do septembra 2024. V sklopu turneje M72 bodo maja in julija prihodnje obiskali tudi staro celino. Nam najbližji koncert bodo imeli 24. in 26. maja 2023 v Munichu.

Koncertni datumi v sklopu evropske turneje. (FOTO; Metallica)
Koncertni datumi v sklopu evropske turneje. (FOTO; Metallica)

Seznam skladb na albumu ’72 Seasons’:
1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata