Metallica: septembra bodo izvedli koncert S&M 2

S&M, ali simfonični orkester in Metallica, če nimate radi okrajšav, je bil koncert, ki je bil prvotno izveden s simfoničnim orkestrom The San Francisco Symphony v gledališču The Berkeley Community Theatre. To se je zgodilo 21. in 22. aprila 1999, novembra 1999 pa je Metallica nato izdala koncertni album ‘S&M‘. V dvajsetih letih so prodali več kot 5,5 milijonov izvodov albuma in to samo v ZDA. Po dvajsetih letih pa se je skupina Metallica odločila, da zgodbo ponovi.

Septembra sledi S&M 2

Po poročanju KQED se bo koncert Metallice in simfoničnega orkestra zgodil znova v San Franciscu, in sicer 6. septembra, nastopili pa bodo v novi zgradbi Chase Center. S tem bodo hkrati proslavili tudi 20. obletnico od izdaje legendarnega albuma ‘S&M‘, poskrbeli pa bodo tudi za spektakularno otvoritev nove zgradbe.

Prvotno predstavo je vodil Michael Kamen, ki je leta 2003 žal preminil, zato bo njegovo vlogo tokrat prevzel Edwin Outwater. Ali bodo koncert tudi tokrat snemali in s časoma tudi izdali za enkrat še ni znano.

Metallica bo vstopnice najprej ponudila svojim najbolj zvestim oboževalcem, 22. marca pa bodo na voljo za vse tiste, ki bi si želeli ogledati to enkratno predstavo.