Metaljot Raspaljot se vrača!

24. novembra po 19. uri se bo v Laškem zopet treslo, namreč društvo ŠMOCL prireja sedmo nadaljevanje mini festivala METALJOT RASPALJOT. V tokratni ediciji festivala Metaljot Raspaljot gostijo žanrsko zelo pester nabor bandov.

Obeta se žanrsko pester program

The Canyon Observer

The Canyon Observer je petčlanska zasedba iz Ljubljane in vodilni predstavnik atmosferičnega sludge, doom, noise, post (in številnih odvodov) metala v Sloveniji, ki pa ima iz dneva v dan tudi vedno večjo mednarodno prepoznavnost. V preteklosti so naprimer nastopili na največjem angleškem metalskem festivalu Bloodstock Open Air, na hrvaškem INmusic festivalu, na našem največjem metalskem festivalu MetalDays pa so nastopili že dvakrat. V preteklosti so si oder delili tudi s skupinami kot so God Is An Astrounaut, Ahab, Torche, Rosetta, Russian Circles, itn.Po dveh odlično sprejetih EPjih je skupina leta 2015 izdala svoj prvi dolgometražni album z naslovom FVCK, ki ga je sproduciral Scott Evans (Neurosis), za mastering pa je poskrbel James Plotkin (Isis) in je že ob svoji premieri v razprodani ljubljanski Stari mestni elektrarni ob fantastičnem audio-vizualnem spektaklu dal slutiti, da gre za pravo mojstrovino.

Pravtako, kot The Canyon Observer iz Ljubljane prihaja stoner, progressive, metal jam trio Jegulja, ki že lep čas navdušujejo na domačih in tujih odrih. Tri članska zasedba, nastala leta 2013, igrajo mešanico psihedelije, post-metala, stoner rocka in progresive. Mlad bend z burnim dogajanjem v bendu in na odru s starimi znanci glasbene scene vseh vetrov, je 2014 izdal demo “Finesse & Mud” in uspešno koncertiral doma, dober odziv publike pa je bend ponesel tudi čez mejo. Leta 2017 so izdali še prvenec ”The Darkest light”, kateri pa je dokončno prepričal vse ljubitelje tovrstne glasbe.

Jegulja

Če ste ljubitelji progresivnega in alternativnega metala (sebi pravijo, da igrajo dentist metal) tipa Mastodon, Deftones, Tool in The Dillinger Escape plan vam bodo zagotovo všeč tudi kranjski Amalgam, ki ga sestavljajo člani skupin Armaroth, Raggalution, Didge in Mutism.

Iz Prekmurja, natančneje iz Lendave nam po sveže izdanem albumu “From Within” prihajajo Inhibis, ki igrajo mešanico alternative, post-stoner rocka in metala.

…sledi še afterparty

Za odmik iz realnosti pa bo poskrebel Dejan Požegar (Nakajima, Wreck), ki stoji za umetniškim imenom Neo-Cymex, kateri črpa navdih v klasikah, kot je Dune in nam bo odmeril pošteno dozo masivnega drone-a, noisa in dark ambienta, slednji bo parkiral harvester na odru povsem na koncu in poskrbel za afterparty, kot se za takšen večer spodobi. Po nastopu Neo-Cymexa pa sledi še tematska glasba in druženje pozno v noč.

Kot pa je na dogodkih že običaj, pa vam bodo tudi tokrat predstavili odlično craft pivovarno – tokrat je to Green Gold Brewing iz Šempetra v Savinjski dolini, ki je tudi sponzor dogodka.

Cena vstopnice: 6€