Kaj se bo zgodilo z AC/DC?

So AC/DC še AC/DC? Foto: acdc.com

Guns N’ Roses so se poklonili včeraj preminulemu Malcolmu Youngu med koncertom v Kaliforniji. Avstralskemu kralju rifov so posvetili “Knockin’ On Heaven’s Door” in “Whole Lotta Rosie”.

Axl Rose je napovedal Dylanovo klasiko publiki v Sacramentu z besedami:

“We’re gonna dedicate this to Mr. Malcolm Young, who will be sorely missed by none more than his brother Angus.”

Malcolmov brat, legendarni Angus Young, se je Guns N’ Roses med »Not in This Lifetime« turnejo pridružil kar nekajkrat, vključno z otvoritveno Coachello 2016. Prav tako je v letu letu 2016 Axl gostoval z AC/DC na severnoameriški in evropski turneji.

Zaenkrat ni znano, ali bo Rose nadaljeval s sodelovanjem z AC/DC, prav tako ostaja neplanirala celotna dejavnost skupine. O vrnitvi Briana Johnsona se še vedno samo špekulira, basist Cliff Williams pa se je po 40 letih sodelovanja uradno upokojil, novega basista kot člana benda (še) ni na vidiku. Phila Rudda je po konfliktu z zakonom 2015 ponovno nadomestil Chris Slade. Dva tedna pred Malcolmom se je poslovil tudi dolgoletni producent in tretji brat slavne trojice, George Young. Angus kot edini še prisotni član klasične postave (Malcolma je 2014 nadomestil Stevie Young, Malcolmov in Angusov nečak) še ni podal nobene izjave o načrtih za prihodnost – zaradi velikega števila pretresov v zelo kratkem času ta ostaja na trhlih tleh.

This goes out to Malcolm Young.He will be sorely missed.

Objavil/a Guns N' Roses dne 19. november 2017