Mate Bro se s skladbo ‘Lo fi jutro’ podaja na solo pot

Mate Bro
Mate Bro

Mate Bro, gonilna sila skupin Da Phenomena, Okustični in BRO, se z novim letom podaja na novo glasbeno potovanje, v katerem ne išče ne žanra, ne glasbene smeri in ne zasedbe, preko katere bi kanaliziral svojo glasbo.

Mate Bro se podaja na solo pot

Enostavno bo kot Mate Bro zaobjel vse smeri, iz katerih prihaja inspiracija za njegove glasbene podvige. In teh ni malo. Prva skladba, ki jo predstavlja pod svojim imenom, a še vedno pri ZKP RTV Slovenija, je ‘Lo fi jutro‘. Mate se v njej sprehodi od monotonosti sivih juter do končno pisanega dne, ‘ko izgine rana stara, kako zapoje tista kitara?!’.

Rima tiste sorte, ki te nasmejijo na glas; je pa v njej skrita stara resnica, da je vse odvisno od očesa opazovalca oz. tokrat od ušes poslušalca. Je hkrati vrhunec skladbe in jo tudi najbolje povzame, saj se skozi njeno besedilo podamo na pot od sivine proti barvam, kar bo predstavljeno in zajeto tudi v animiranem videospotu, ki prihaja v kratkem.

Ta nastaja v sodelovanju z Jašo Gabrijanom, skladba ‘Lo fi jutro’ pa je skoraj vsa Matetovo delo – njegov je beat, njegovi so vokali, skoraj vse kitare in bas kitara. Miha Koretič je odigral klasično kitaro, produkcijsko pa sta skladbo dokončala Mate Bro in Iztok Turk.