Dan rock žena 2023

Hellcats (FOTO: Dare Brenko)
Hellcats (FOTO: Dare Brenko)

Hellcats je zasedba štirih punc, ki že od leta 2006 skrbi za glasbene okuse mnogih težko kategornih rokerjev in metalcev po celem svetu in so najboljše slovenske promotorke ženske moči v glasbi. S svojo zavidljivo bazo sledilcev na družabnih omrežjih, ki jih je več kot 100.000 premorejo izredno veliko kapitala in kamor pridejo bodo tja prišli tudi njihovi poslušalci in oboževalci.

Tudi letos bo Dan rock žena v Ortu baru

Sestri Saša in Sonja Zagorc sta svoje znanje, zagnanost in izkušnje ki sta jih nabrali v letih delovanja strnili tudi v organizacijo vse-ženskega glasbenega festivala DAN ROCK ŽENA, ki se od 2015  vsako leto zgodi v edinem še preostalem rock klubu v Ljubljani, Orto baru. Tudi letos sta povabili glasbenice iz tujine, ki se bodo ob letošnjem dnevu žena prvič predstavile v Ljubljani.

Hellcats so do sedaj nastopile na turnejah po Nemčiji, Rusiji, Italiji in v prejšnjem letu tudi v Angliji. To pa ni bila turneja kar tako, saj so nastopile v najbolj eminentnih koncertnih dvoranah kot je O2 Islington arena ter Majestic theatre v katerem so uspele na noge dvigniti celo dvorano. Njihov nastop ni ostal neopažen, kar je rezultiralo v izrednih odzivih bodisi v člankih in intervjujih v angleških glasbenih revijah ali pa na družabnih omrežjih.

Vse skupaj pa je sedaj pripeljalo do nove nagrade ali priznanja, povabila za nastop v doslej najbolj prestižen klub v katerem bodo nastopale – 100 Club v Londonu, ki je bil sokrivec za bliskovit razvoj punka in je spremenil tok glasbene zgodovine, obenem pa je bil promotor vseh najpomembnejših obdobij angleške rock glasbe s skupinami kot so: The rolling Stones, The Who, The Clash, Sex Pistols, pa vse do Oasis in Kings of Leon v novejšem obdobju. Skratka, če te povabijo v tak klub v glasbi nekaj veljaš, da pa bo mera polna bodo punce oder kot glavne nastopajoče delile s Clemom Burkom, bolj znanemu kot bobnarju skupine Blondie.

Povezava z Anglijo sicer obstaja že od nekaj let nazaj, saj je Saša kot ena redkih Slovenk pred leti gostovala v oddaji BBC.  Za kako velik dogodek gre pokaže dejstvo, da je največja evropska medijska hiša najela največji studi Radia Slovenija, da so lahko naredili intervju skladen z njihovimi standardi.

Vse skupaj bo pospremilo snemanje novega singla s priznanim glasbenim producentom in premiero nove pesmi pričakujemo spomladi, ko se bodo začeli koncerti in se bomo še dodatno ogreli ob njihovi glasbi.

KAJ: Dan rock žena 2023
KDAJ: sobota, 11. marec 2023 ob 20. uri
KJE: Orto bar, Ljubljana, Slovenija