Marilyn Manson se sooča z novo tožbo zaradi spolnega napada na mladoletnico

Marilyn Manson je v težavah.
Marilyn Manson je v težavah.

Težavam šok rockerja Marilyna Mansona ni videti konca. Zdaj je obtožen še spolnega napada na mladoletno deklico, le to pa naj bi storil v devedesetih.

Z igralko Esmé Bianco je dosegel izvensodno poravnavo

Rolling Stone opisuje obtrožbe proti pevcu, katerega pravo ime je Brian Warner. Spolno naj bi napadel dekle, ki je zaščitena, zato je njeno ime navedeno kot Jane Doe. Tožba vključuje Mansonove obtožbe spolnega nasilja in namernega povzročanja čustvene stiske.

Po poročanju Rolling Stone naj bi Jane Doe navajala, da je Mansona prvič srečala po nastopu v Dallasu v Teksasu leta 1995, ko je bila stara 16 let. Potem ko je bila povabljena na turnejo skupine, tožnica trdi, da je pevec nad njo izvajal kazniva spolna dejanja. Glede na pravne dokumente, vložene pri vrhovnem sodišču okrožja Nassau na Long Islandu, se je srečanje končalo tako, da je Manson rekel ‘Jane Doe’, naj ‘jebeno zapusti njegov avtobus’ in ji zagrozil, da bo ubil njo in njeno družino, če bo s kom govorila o tem, kar se je zgodilo na avtobusu.

Legalni spolni odnosi v Teksasu so pri starosti 17 let. V tožbi je tudi navedeno, da je Jane Doe začela uživati droge in alkohol po prvem domnevnem spolnem napadu in je s tem nadaljevala tudi v naslednjih letih.

Tožba nadalje trdi, da je Manson pozneje istega leta povabil Jane Doe na koncert v New Orleansu, kjer jo je nagovarjal, preden jo je še enkrat spolno napadel. Poroča se, da je Doe pozneje začela hoditi z bobnarjem Nine Inch Nails Chrisom Vrenno, ko je dopolnila 18 let, kar jo je približalo Mansonovemu krogu. Trdi, da je s pevcem in skupino leta 1999 preživela štiri tedne na poti, med tem časom pa jo je on nehal, nadlegoval in spolno zlorabljal.

V tožbi je še zapisano, da je Manson namerno postavil temelje, potrebne za njeno ustrahovanje in nadzor, ter da je pevec prisilil mladoletnico, da je imela spolne odnose z njim in drugimi člani skupine. Hkrati pa jo je pevec nadzoroval, kaj počne, kdo se je lahko dotika in s kom želi, da ima spolne odnose, v zameno pa ji je zagotovil droge.

Pevec naj bi nad njo imel tudi rasistične in žaljive besede, med drugim jo je označil za debelo.

Mansonovi nekdanji založbi, Interscope in Nothing Records, sta prav tako imenovani v tožbi, kjer ju obtožujejo malomarnosti in namernega povzročanja čustvene stiske.

Prejšnji teden je igralka Esmé Bianco dosegla izvensodno poravnavo z Mansonom glede tožbe zaradi spolnega napada, ki jo je proti njemu vložila leta 2021. Pogoji poravnave niso bili razkriti. Mansonov odvetnik Jay Ellwanger je v kratki izjavi dejal: ‘Gospa Bianco se je strinjala z rešitvijo svojih zahtevkov proti Brianu Warnerju in Marilyn Manson Records, Inc., da bi lahko nadaljevala svoje življenje in kariero.’

Bianco je Mansona prvotno obtožila več primerov fizične, spolne, psihične in čustvene zlorabe ter enega primera posilstva.