MARKO SLOKAR: ‘Zdaj je ravno pravi čas, da to storim’

Marko Slokar (foto: osebni arhiv)
Marko Slokar (foto: osebni arhiv)

Tokrat smo se na kratko pogovorili z odličnim domačim glasbenikom Markom Slokarjem. Preberite kaj nam je izdal glede njegovega prihajajočega singla, o skupini Requiem ter o Starih devicah …

ROCKER.SI: Zdravo Marko na tvojem Facebook profilu lahko opazimo, da si razkril veliko skrivnost. Zapisal si namreč, da je tvoj prvi single v zaključni fazi. Nam lahko poveš morda kaj več o tem? Kdaj predvidoma bo izšel?
MARKO SLOKAR: Kot prvo, bi se najprej seveda rad zahvalil za zanimanje. Res je, sem v fazi, ko zaključujem delo s prvo skladbo z naslovom Stare slike. To je ena izmed mnogih mojih avtorskih skladb, ki sem jih napisal tekom svoje glasbene poti.

ROCKER.SI: Za producenta si izbral Jurkija Bojana Jurjeviča, kako je prišlo do sodelovanja med vama?
MARKO SLOKAR: Z Bojanom se poznava še iz časov ko sem bil aktiven v bandu Requiem. Bil je producent skladbe Peščeni gradovi s katero smo nastopili kot prvi hard rock band na festivalu MMS. Nazadnje pa sem z njim sodeloval na Izštekanih, lani, ko smo z Starimi devicami priredili njegovo skladbo Od dela se umira, ki je praznovala 30-letnico izdaje te skladbe.

ROCKER.SI: Glede na to, da gre za solo projekt, nas zanima, ali bo tudi glasbena smer drugačna, kot smo jo sicer vajeni pri tebi?
MARKO SLOKAR: Žanrsko bo drugačna, vendar mislim, da tisti, ki poznajo moje delo, v vsem tem času odkar delujem, bodo takoj vedeli in prepoznali moj avtorski pečat.

Marko Slokar si želi izdati samostojni album. (FOTO: osebni arhiv)
Marko Slokar si želi izdati samostojni album. (FOTO: osebni arhiv)

ROCKER.SI: Gre le za single, ali imaš v načrtu morda plošček?
MARKO SLOKAR: Ko sem začenjal svojo glasbeno pot, sem v mislih vedno imel tudi to, da bom nekoč izdal solo ploščo. Zdaj je prišel ravno pravi čas, da to tudi storim.

ROCKER.SI:  Je to napoved za solo kariero?
MARKO SLOKAR: O tem bodo v veliki meri odločali seveda poslušalci. Želja obstaja vendar je v veliki meri odvisna od tega kako bodo skladbe zaživele pri občinstvu. grem korak po korak v osnovi pa je prva želja narediti ploščo, ki bo najprej meni všeč, če bo še komu bom seveda zelo vesel.

ROCKER.SI: Bo po tem sledilo tudi koncertno obdobje? In če, kdo bodo glasbeniki, ki te bodo spremljali na odru?
Kaj pa Requiem/Stare device? Se nam tudi na tem področju obeta kaj novega?
MARKO SLOKAR: Za koncerte je sedaj še malce prezgodaj govoriti. Če bo prišlo do te faze pa bom seveda delal tudi na tem, da bom povabil k sodelovanju tudi druge glasbenike, ki jih cenim in spoštujem. Absolutno pa bom v vsakem primeru sodeloval z mojim dobrim prijateljem Janijem Lahom, ki ni samo odličen glasbenik ampak tudi in predvsem človek z velikim srcem in integriteto.

Z Requiemom je, kar se mene tiče konec. Morda se bo v prihodnosti zgodil kakšen jubilejni koncert vendar bo to izključno v postavi, ki je sodelovala pri prvih dveh albumih. Stare device pa so trenutno malce na hladnem spričo tega da preostanek benda dela na svoji prvi plošči v skupini Shotdown. Kaj se bo zgodilo po tem pa ne ve nihče, vendar vrata so široko odprta.

ROCKER.SI: Si tudi velik oboževalec Olimpije (in športa nasploh), si kdaj pomislil, da bi Zmajem napisal udarno himno?
MARKO SLOKAR: Mislim da ima Olimpija že kar nekaj himn napisanih in če bodo potrebovali kaj novega, sem seveda na voljo in v veselje in veliko čast mi bo, če se to zgodi.

ROCKER.SI: Kaj bi za konec še rad sporočil bralcem portala Rocker.si?
MARKO SLOKAR: Za konec pa še to: to sicer ni moj avtorski izrek, je pa tak katerega bi z veseljem napisal: Če ti nekdo ki ti veliko pomeni pove da mu neka skladba pomeni izjemno veliko potem jo poslušaj tudi če je dolga deset minut kajti tako boš mnogo bolje spoznal to osebo.