Manca Berlec s ‘Kadilko’ najavlja prvenec ‘Gola’

Manca Berlec (FOTO: osebni arhiv)
Manca Berlec (FOTO: osebni arhiv)

23-letna Manca Berlec je eno najbolj vznemirljivih svežih imen na naši glasbeni sceni. Multiinštrumentalistka, pevka in avtorica, ki ustvarja tudi na gledaliških odrih, je nase prvič opozorila, ko je v šovu Slovenija ima talent Branko Čakarmiš zanjo stisnil zlati gumb, v natečaju Tobačna Akustika v ljubljanskem ČinČinu pa je jeseni končno pritegnila tudi večjo pozornost domače koncertne, medijske in založniške industrije.

 

 

Maja bo izdala prvenec ‘Gola’

Po le treh mesecih predvajanja je bila skladba ‘Sama‘ 11. najbolj vrtena pesem leta 2018 na Valu 202, kjer vrtijo tudi ‘Prezgodaj‘ in ‘Milijon Zvezd‘. Zanimanje za Mančin prvi album so pokazale vse večje domače založbe, pristala pa je pri Menartu, pod okriljem katerega bo 8. maja predstavila album ‘Gola‘. Isti dan bo gostovala v Jutranjem koncertu pri Andreju Karoliju na Valu 202, zvečer pa vas vabi na koncertno predstavitev plošče v ljubljanski ČinČin, kjer bo nastopila v sklopu Festivala Tobačna (Hamo & Tribute 2 Love, Prismojeni profesorji Bluesa, Vlatko Atanasovski idr.).

 

O skladbi ‘Kadilka’

‘Pesem, ki napoveduje prihajajoči album je zgodba družbe in predsodkov. Vsak dela nekatere stvari naskrivaj, zato ker nas je strah: ‘Kaj bodo pa drugi rekli?’. Refren:’Kadim samo ponoči, da me ne vidijo kako mi škodi, da me ne vidijo kako mi godi,’ je odsev stvari, za katere vemo, da malo odstopajo od družbenih norm, jih skrivamo, a hkrati uživamo ravno v tem, ker
se zdijo malo’. Skladbo si vsak posameznik lahko razlaga po svoje. V mojem primeru kadilka ponazarja privlačnost, ki jo čutim do pripadnic istega spola,’ pravi Manca o pesmi, ki jo bo skupaj s spremljajočim videom predstavila 17. aprila ob 19h v kamniškem Korobaču.

 

O prihajajočem albumu ‘Gola’

Od oktobra je Manca intenzivno ustvarjala svoj prvi album, pilila znanje glasbene produkcije ter začela sodelovati z glasbenim inženirjem in producentom Patrikom Šimencem, ki je njen zvok dokončno izpilil in dal prvencu ‘Gola’ čudovito končno podobo, zgrajeno na prijetnih melodijah, nežnih ljubezenskih in ravno prav igrivih besedilih ter toplih organskih zvokih.
‘Zgodba plošče je precej enostavna. Čemu tak naslov? Ker sem se ob vsaki skladbi posebej, a hkrati nekoliko drugače, razgalila. Izlila sem vsa čustva, negativna in pozitivna. Ta album predstavlja mene, mojo nežnost, iskrenost in radovednost.’

Val 202 bo izid plošče podprl z Jutranjim koncertom pri Andreju Karoliju, kjer bo nastopila 8. maja, še isti večer ob 20h pa predstavila ploščo na koncertu v ljubljanski Tobačni. Tam boste lahko prišli tudi do svojega izvoda albuma, novinarje in fotografe pa vabimo, da se z Manco Berlec podružite, ji prisluhnete in njenemu ustvarjanju namenite nekaj medijskega prostora.