Mach predstavljajo video za skladbo ‘Idemo na put’

Nov bend Mach iz Zagreba je predstavil svoj prvi singel ‘Idemo na put‘. Bend se je nedavno prebil na sceno, s tem singlom pa najavljajo svoj prvi samostojni album.

Na kratko o skupini Mach

Sestavlja ga 5 članov: Ivan Rustić (vokal, kitara, klaviature), Natko Klancir (vokal, kitara, klaviature), Ivan Brnić (klaviature, bass, produkcija), Tonko Megyery (klaviature, bass), Igor Podnar (bobni). Fantje svoje pesmi prav tako producirajo (Natko Klancir, Ivan Rustić, Ivan Brnić), dizajnirajo (Ivan Rustić) in se ukvarjajo z masteringom (Natko Klancir).

Pravijo, da je pesem ‘Idemo na put’ nastala v sobi Ivana Rustića kot produkt njihovega notranjega stanja in načina gledanja na vsakodnevne stvari. Motiv poti v pesmi ima dva pomena – pustolovščina se sooča z opustošenjem in prinaša prispodobo odraščanja in življenja v celosti skozi instrumentalno interpretacijo ravnotežja teh dveh skrajnosti.

Bend pesmi piše v hrvaškem jeziku, ker menijo, da pisanje v materinskem jeziku prinaša več osebnosti in iskrenosti v pesmih. Nove ideje za glasbo zlahka najdejo in pravijo, da je inspiracija v njih in njihovem življenju nekako vedno prisotna.
‘Idemo na put’ ima prav tako videospot pod režiserskim mentorstvom Vanje Nikolić, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

Fantje se trenutno intenzivno pripravljajo na naslednji singel, ki bo zagledal luč sveta čez približno dva meseca, pravijo pa, da jim je prioritet končati in izdati album do pomladi.