Zmelkoow z novim singlom in 360 stopinjskim videospotom

Veliki koncert skupine Zmelkoow v Cvetličarni 12. oktobra, ob okvirni 50-letnici flower-power gibanja, v posmeh diktatu surove sile, seveda z vsemi uspešnicami skupine, ki jih je vedno več.

Med intenzivnimi pripravami na koncert »Otroci cvetja se vračajo v Cvetličarno«, ki ga bodo Zmelkoow priredili 12. oktobra v Ljubljani, so se člani skupine tako zelo poistovetili s flower-power generacijo, da so na mah spesnili in posneli novo pesem z naslovom Ljubezen. In ker slika pove več kot tisoč besed (še posebej, če je premična), so za pesem posneli še video, ki je že dostopen na Youtubeu. Gre za prvi igrani videospot posnet s 360-stopinjsko kamero. Gledalec se tako lahko, če je opremljen s primerno aplikacijo na telefončku ali 3D očali, skupaj s člani benda virtualno sprehaja po prizorišču snemanja. Ker se vse skupaj odvija v precej surrealističnem okolju iz poznih 60′, je ogled videa soliden nadomestek časovnega stroja. Poudariti moramo, da med snemanjem videa konjiček in traktor nista bila lačna, žejna ali grobo tretirana. Pesem pa bo seveda bend v živo premierno zaigral 12. oktobra v Cvetličarni.

Na kratko o…

Koncert bo seveda v posmeh diktatu surove sile, ki vse bolj obvladuje svet, obarvan v duh in barve flower-power revolucije, ki praznuje okvirno 50. obletnico, in na očitno najboljši možni klubski lokaciji za koncert! Zmelkoow že dobrega četrt stoletja kontinuirano in vztrajno tresejo slovensko glasbeno sceno. V tem času so izdali 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi par izdaj na precej bizarnih nosilcih zvoka. Posneli so nekaj najbolj odbitih video-spotov in nanizali vrsto uspešnic, kot so: Čau sonček, Bit (Smisel življenja …), Poredni gosti, YO!, Ko pogledam to nebo, Sentiš – navadni, Klub ljudi z resnimi težavami (Problemi so, problemi bojo …), Zlata ribica, Gravitacija (Več kot spijemo …) in druge. Vstopnice za ta posebni veliki koncert skupine Zmelkoow 12. 10. v klubu Cvetličarna v Ljubljani po cenah od 14,90 EUR so že na voljo na www.mojekarte.si.

Čeprav jih organizatorji pogosto umeščajo med zabavljaške skupine, so tako oni kot njihovi teksti pogosto zelo angažirani, provokativni in izpovedni. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv, iskren način. Na koncertu 12. oktobra se bodo predstavili v razširjeni zasedbi, ki vključuje tudi čudežnega dečka maestra Zergoloffa in nekatere glasbenike, s katerimi so v preteklosti sodelovali v R’N’R cirkusu. Koncert bo, kot se za Cvetličarno spodobi, in v posmeh diktatu surove sile, ki vse bolj obvladuje svet, obarvan v duh in barve flower-power revolucije.

Vsekakor ne zamudite tega velikega koncerta 12. 10. 2018 v Cvetličarni v Ljubljani in do takrat – ostanite v cvetju!