Luka Nižetić & Chord Company imajo glasbeno čarovnijo

Luka Nižetić & Chord Company (FOTO: Dinko Šimac)
Luka Nižetić & Chord Company (FOTO: Dinko Šimac)

Luka Nižetić, priljubljeni glasbenik iz Splita, je skupaj s Chord Company posnel priredbo aktualnega hita ‘Ka more je život‘. Pesem je najprej izšla novembra 2020, ljudje so jo posvojili, videospot v originalni izvedbi ima do danes na YouTube kanalu že več kot 600 tisoč ogledov.

Pesem je med 40 najbolj predvajanimi singli na Hrvaškem

Vesel sem, da so pesem ‘KA MORE JE ŽIVOT’ radijske postaje dobro sprejele, ter da je med 40 najbolj predvajanimi singli na Hrvaškem. Po pogovoru s producentom Markom Mihajlovićem se mi je porodila ideja, da posnamem še priredbo z večglasnim petjem, s čim manj instrumentalne intervencije. V klapi Chord Company je devet mladih, a zelo talentiranih in izkušenih glasbenikov. Fantje so sprejeli moj izziv, veliko so prispevali k novemu doživetju te pesmi. Snemanje je potekalo v sproščeni atmosferi, ko sem dobil končne posnetke, sem se odločil, da si pesem zasluži videopodobo! Pesem ‘KA MORE JE ŽIVOT’ mi pomeni veliko več od ostalih pesmi v mojem repertoarju, tale intervencija s klapo pa je prišla do mene zelo spontano in naravno. – LUKA NIŽETIĆ

V skupini Chord Company so glasbeniki Lobel Barun, Josip Švagelj, Ante Nobilo, Ivan Zaradić, Goran Zorić, Juraj Guić, Teo Nikolac, David Ropac in Tomislav Mihaljević, prihajajo pa iz različnih delov Hrvaške od doline Neretve, Ploč, otoka Korčule, Imotske zagore, Primorja in Zagreba. So dobri prijatelji, ki skupaj z glasbo preživijo veliko časa. Videospot za priredbo pesmi je posnel Dinko Šimac.