Čao Portorož z novim videosinglom ‘Peter’

Skupina Čao Portorož (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Čao Portorož (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Peter‘ je tretji single iz aktualnega 3. studijskega albuma ‘POP‘, ki je izšel lani in je svojo premiero doživel na februarski ediciji festivala MENT Ljubljana.

Od Portoroža čez cel Balkan, širšo regijo in še dlje – ‘čao’ razumejo povsod

S svojim neposrednim stilom in kančkom pop(r)a je komad z domačim videom, ki se giblje na preseku med videospotom in video artom, začinil neodvisni umetnik Tadej Vaukman. Najbolje, da si Tadeja, no – ‘Petra’ ogledate kar sami.

Nabrita ljubljanska zasedba Čao Portorož združuje podivjano rokenrol držo, grenko sladkost indie rocka ter elektronske zasuke, ki jih narekujejo odločni udarci ritem mašine in nalezljive sintovske linije. Uspešen recept njihove tretjo studijske ploščo POP so opazili tudi številni domači in tuji mediji. Med drugim jih je MUZIKA.HR uvrstil med 10 najboljših regionalnih izdaj leta, mednarodni BEEHYPE pa med 10 najboljših iz Slovenije.

Njihov drugi single ‘Ljubavnik‘ je bil tudi edini slovenski kandidat za nagrado Milana Mladenovića.

Tadej Vaukman (1984) je neodvisni umetnik, fotograf in založnik, ki živi in deluje v Ljubljani. Nase je opozoril s projektom Dick Skinners, ki ga je leta 2015 predstavil v knjižni izdaji (Rostfrei Publishing), serijo fotografij pa nato še na več razstavah. Njegova dela so uvrščena v slovenske in tuje zbirke (Moderna galerija, Koroška galerija likovnih umetnosti, Franklin Furnace Archive, Inc., Pratt Institute NYC ZDA in Daeppen Gallery, Basel). Je dobitnik nagrade skupine OHO (2019).