Los Ventilos in Raiven v živo in na filmu

Los Ventilos (Foto: Los Ventilos)

Los Ventilos so sinoči v ljubljanski Tobačni pripravili druženje za medije in prijatelje, na katerem so predstavili nov koncertni program, mini album in svež video za skladbo 100krat (okoli mene), v kateri so združili moči z Raiven.

 Prvaki ljubljanske pop-rock scene so po kadrovski osvežitvi s tremi mladci in lanskim singlom “Bolj počasi” napovedali, da pod taktirko producenta Jerneja Kržiča odpirajo novo poglavje skoraj 20-letne kariere. »Dali smo mu proste roke, da nas pobarva, kot nas sliši, želimo si le, da bi zveneli sodobno, sveže in malo drugače kot doslej,« pove kitarist Martin. Leto so zaključili s hitom “Jeseni”, tudi popevko na Valu 202, pred dnevi pa na radie dostavili skladbo “100krat (okoli mene)”, duet s pevko Raiven, ki je napovedal izid mini albuma EP_ _ _ _ _ , ki je izšel kot lično oblikovan USB ključek.

VIDEO Z MOJSTROMA GIBANJA

Ker je pevec Urban v neglasbenem življenju gimnastični trener, ne preseneča, da sta v spremljajoči video zgodbi o zvezi, iz katere se ne moreš izviti, čeprav veš, da ne pelje nikamor, zaplesala Lukas Zuschlag in Anja Möderndorfer. Režiserka Tina Novak je vstopila v precej nastavljeno zgodbo: »Ker je besedilo zelo jasno, smo že od začetka vedeli, da bomo video gradili na plesu. Anjo je predlagal Urban, ona pa Lukasa. Za snemanje smo imeli na voljo le nekaj ur, sva se pa pred tem večkrat srečali, tako da sva točno vedeli kaj želiva ena od druge.«

Anja je v tej zgodbi v dvojni vlogi: njena zveza z Urbanom je bila glavni navdih za besedilo, upodoblja pa tudi osrednji ženski lik videa: »Z Urbanom sva zaključila svojo ljubezensko zgodbo, a ostajava prijatelja. Še vedno ga imam zelo rada, a na drugačen način. Z Lukasom pa sva  že večkrat sodelovala, je moj dober prijatelj, sicer baletnik, medtem ko sem jaz modernistka. Plesni nastop je bil improvizacija, a so se nama gibi hitro in lepo poklopili pa mislim, da smo posneli nekaj lepega in gledljivega.«

Tako mini album EP_ _ _ _ _ kot spremljevalni koncert, s katerim so Los Ventilos predstavili osveženi koncertni repertoar, nakazujeta, da se bend malce odmika od zapuščine in prerojen začenja novo ustvarjalno poglavje. Razvijajo moderen, svež in energičen zvok, ki ga bodo prej ali slej vtisnili v dolgometražno ploščo, do takrat pa je tu pet svežih skladb, ki že ali pa še bodo polnile radijski eter in koncertne dvorane.