Zmelkoow konec februarja prihajajo v KluBar

Skupina Zmelkoow
Skupina Zmelkoow

Po dveh razprodanih koncertih v Kopru in Mariboru, da sploh ne omenjamo velikega uspeha v ljubljanski Cvetličarni oktobra lani, se Zmelkoow podajajo naprej na turnejo ‘Bolje biti v rožicah kot v službi sil zla!’, v okviru katere jih boste lahko v živo konzumirali že 23. februarja v kranjskem Klubaru.

Slišali boste lahko vse njihove največje uspešnice

Če pohitite z nakupom, ne boste prikrajšani za vse njihove uspešnice v živo, kot so ‘Čau sonček’, ‘Bit (Smisel življenja …)’, ‘Poredni gosti’, ‘YO!’, ‘Ko pogledam to nebo’, ‘Sentiš – navadni’, ‘Klub ljudi z resnimi težavami (Problemi so, problemi bojo …)’, ‘Zlata ribica’, ‘Gravitacija (Več kot spijemo …)’ in številne druge. Po tem sledi še koncert 16. 3. v Dvorani Svoboda v Žireh. Nove lokacije in termini pa še sledijo.

Koncerti v okviru prvega dela turneje skupineki že dobrega četrt stoletja kontinuirano in vztrajno trese slovensko glasbeno sceno in je v tem času izdala 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi par izdaj na precej bizarnih nosilcih zvoka, vam prinašajo vse najboljše, kot tudi tiste manj, pesmi skupine. Čeprav jih organizatorji pogosto umeščajo med zabavljaške skupine, so tako oni kot njihovi teksti pogosto zelo angažirani, provokativni in izpovedni. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv, iskren način.