Ljubljanska zasedba Mimi Margot bi ob reko

Mimi Margot se predstavi s prvim singlom 'Ko pride noč'

Petčlanska zasedba Mimi Margot je predstavila svojo tretjo avtorsko skladbo in videospot Ob reki, s katero želijo v vremensko turobnejših dnevih poslušalce vsaj za nekaj trenutkov prestaviti v sončne, tople poletne dni – Ob reko.

Reka je zjutraj skrivnostna, zavita v meglice, čez dan živahna, zvečer pa umirjeno vabi k počitku. Je zavita in nepredvidljiva kot življenje samo. Hkrati prinaša spomine in nas opominja na minljivost. Prepustite se poletju, naravi, petju ptic, cvetenju trav in zgodbi, ki jo prinaša reka.

Besedilo in glasbo za Ob reki je napisal pecev in kitarist Jure Salobir, za aranžma pa je zaslužna celotna zasedba Mimi Margot. Skladbo so posneli sami pod taktirko Petra Horvata, ki je poskrbel za produkcijo, miks in mastering. Tak način dela jim trenutno najbolj ustreza, ker brez omejitev snemalnega studia lažje usklajujejo svoje delovne obveznosti in glasbeno ustvarjanje.

Mimi Margot deluje od oktobra 2021 v postavi Jure Salobir (vokal in ritem kitara), Katarina Kurtjak (klaviature in spremljevalni vokal), Peter Horvat (kitara), Tomaž Lukman (bas), Gregor Seme (bobni).