Higher on Maiden že ta petek na OrtoFestu

Želite doživeti v živo glasbo legendarnih Iron Maiden v klubskem vzdušju, kjer skupine ne boste nikoli mogli videti? Hočete slišati vse njihove največje uspešnice, kot so ‘Aces High’, ‘2 Minutes To Midnight’, ‘The Trooper’, ‘Hallowed Be Thy Name’, ‘Fear Of The Dark’, ‘Run To The Hills’, ‘The Evil That Men Do’, ‘Phantom Of The Opera’ in številne druge, iz vseh obdobij in albumov skupine?

Skupina Higher On Maiden
Skupina Higher On Maiden

Potem pridite že ta petek, 29. marca v Orto Bar, kjer bo v okviru Orto Festa ekskluzivno v Evropi in Sloveniji nastopila najboljša tribute angleška skupina slovitih Iron Maiden – Higher on Maiden. In ko jih boste videli na odru, boste tudi podoživeli Iron Maiden! Člani Higher On Maiden so nekoč kot tribute skupina nastopali s člani originalne zasedbe! Veliki Bruce Dickinson je tedanjemu pevcu dejal: ‘Zveniš čisto tako kot jaz!’ Gre za skupino petih odličnih angleških glasbenikov, ki so v svoji izjemno dolgi karieri nastopali po celi Evropi, v Veliki Britaniji in v Aziji. Nižja cena vstopnic je na voljo na www.mojekarte.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih Petrola, v 3Dva trafikah, v poslovalnicah Kompasa in v Kioskih. Število vseh vstopnic je zelo omejeno, zato vam priporočamo, da pohitite z nakupom.

O skupini Higher on Maiden

Higher On Maiden nastopajo že od leta 1995 in so vrhunski tribute band Iron Maiden. Nastopali so v več kot 13 državah. Leta 1996 so bili na angleški turneji, ki je bila izjemno uspešna, še posebej pa je bil uspešen nastop v Royal Standard v Londonu, kjer je na oder prišel tudi Paul Di Anno in bil s fanti na odri pri več pesmih!

Pevec skupine Skupina Higher On Maiden.
Pevec skupine Skupina Higher On Maiden.

Leta 1997 je skupina nastopila v tv showu The Sham Rock quiz in takoj po snemanju so člani prvič srečali velikega Bruca Dickinsona in Adriana Smitha. Poslušala sta njihove demo posnetke in nista mogla verjeti, da dejansko zvenijo kot oni, kot Iron Maiden! Bruce je ob temu dejansko dejal pevcu: ‘Zveniš povsem kot jaz!’ in ‘Vedno sem se spraševal, kaj pojem v tem delu (pesmi).’

Skupino so nato povabili v London na snemanje tribute albuma Iron Maiden, na katerem so peli vrhunski pevci, kot so Paul Di Anno (Iron Maiden), Steve Overland (FM), Doggie White (Rainbow) in Gary Barden (MSG).

Največji preboj skupine pa se je zgodil, ko so z njimi stopili v stik Iron Maiden in jim ponudili nastop na svoji uradni konvenciji. Seveda so fantje to takoj zagrabili, saj je bila to zanje tudi izjemna čast. Tako so leta 2000 nastopili na odru londonske Astorie, kjer so navdušili izbrano občinstvo, kot gost pa se jim je na bobnih pridružil tudi Nicko McBrain pri pesmi ‘Ghost of the Navigator’. Takoj po nastopu so jih povabili na turnejo Iron Maiden fan kluba in v okviru te so nastopili po številnih evropskih državah in seveda na Otoku.

Vse kar se je dogajalo kasneje, pa je tudi zapisano v zgodovino te izjemne Iron Maiden tribute skupine, ki uspešno nastopa v Evropi in v Aziji, prvič pa se bodo predstavili tudi slovenskemu občinstvu 29. 3. 2019 v Orto Baru v okviru Orto Festa. Zato ne zamudite te izjemne priložnosti! Nižja cena vstopnic je na voljo TUKAJ in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih Petrola, v 3Dva trafikah, v poslovalnicah Kompasa in v Kioskih. Število vseh vstopnic je zelo omejeno, zato vam priporočamo, da pohitite z nakupom. S tem koncertom se tudi vračajo najboljše evropske ‘tribute to’ skupine v sodelovanju z Agencijo Antonov, ki jih je leta organizirala z ljubljanski Cvetličarni.