Lelee z novim singlom in videom ‘Nestaješ’

Lelee so izdali nov video.
Lelee so izdali nov video.

Domača zvedava indie-rock/post-punk zasedba Lelee se pomladno prebuja z novim singlom in videospotom ‘Nestaješ‘, ki je izšel za domačo založbo Moonlee Records. Videospot je režirala zagrebška multimedijska umetnica Ivana Ljubičić.

O videu ‘Nestaješ’

Nov singl ‘Nestaješ‘ je odisejada o usihajoči ljubezni na balkanski način. Psihadelični indie zvok, poln regionalno obarvanih etno melodij in preskakujočih ritmov, vas bo odpeljal na trip po hribovitem Balkanu, kjer vse poka od emocij, jeziki se prepletajo in vsi živijo kot da jutrišnjega dne ne bo. Predstavljajte si, da so KGLW (King Gizzard & the Lizard Wizard) na svoji evropski turneji zalutali in končali v kafani nekje bogu za hrbtom, kjer so se ga dobro nasekali z Vlatkom Stefanovskim, medtem ko se na radiu vrtijo Altin Gün. V takšni konstalaciji se vrtinči ‘Nestaješ‘, nov komad ljubljanske skupine Lelee.

Videospot je režirala zagrebška multimedijska umetnica Ivana Ljubičić, ki ustvarja vizualne vsebine pod imeni Amio Mon in faded code. Režiserkin temperament se je odlično ujel z odbitostjo benda, rezultat pa je videospot poln bleščičastih vizualij, v katerem vse utripa, barv je na pretek in čustva letijo na vse strani. Psihadelično.

Lelee bodo komad v živo premierno predstavili na festivalu MENT Ljubljana, kjer bodo nastopili v četrtek, 30.3. v Gala Hali.