Brian May (Queen) postal vitez

Brian May (FOTO: YouTube)
Brian May (FOTO: YouTube)

Kralj Charles je na slovesnosti ob investituri v Buckinghamski palači podelil naziv viteza med drugim tudi legendarnemu kitaristu priljubljene zasedbe Queen Brianu Mayu.

Ne le doktor astrofizike, zdaj tudi vitez

Brian May ima zdaj uradni naziv Sir Brian Harold May CBE, imenovan pa je bil za viteza bachelorja ‘službe na področju glasbe in dobrodelnosti’. Uradnega priznanja mu je kralj Charles podelil ne samo zaradi revolucionarnega dela v zasedbi Queen, ampak tudi ker je velik zagovornik živali. Leta 2007 je May prejel tudi doktorat iz astrofizike na Imperial Collegeu in to zadnje priznanje krepi njegov svetovni ugled.

Leta 2010 je soustanovil organizacijo za zaščito živali Save Me s posebnim ciljem boja proti ukrepom lova na živali, kot sta lov na lisice in odstrel jazbeca. Slovesnost investiture je bila zanj priložnost, da se vrne v Buckinghamsko palačo, potem ko je lani nastopil na njeni strehi v okviru koncerta ob platinastem jubileju kraljice Elizabete II.

Na Instagramu je 75-letni rocker delil fotografijo kralja Charlesa, ki polaga meč čez levo ramo, medtem ko gleda nazaj s stisnjenim nasmehom. Ob tem pa je zapisal: ‘Brez besed.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal)

Brian pa je ob tem povedal še: ‘Vesel in hvaležen sem, da sem prejel to čast. Na viteštvo ne bom gledal toliko kot na nagrado, temveč bolj kot na dolžnost, da se še naprej borim za pravico, da bom glas tistih, ki nimajo glasu.’