Laibach: Doživetje med grajskimi zidovi!

Laibach
Laibach

Odštevamo dneve! Še manj kot dva tedna nas loči do sklepnega dejanja letošnjega jubilejnega festivala In memoriam prof. Peter Hafner – koncerta kultne skupine Laibach v magičnem ambientu Škofjeloškega gradu!

Po štirih letih se vračajo na kraj zločina

Ko smo Laibach na gradu poslušali pred štirimi leti, so presegli vsa pričakovanja. Tokrat se, po zmagoslavni osvojitvi Severne Koreje leta 2015, vračajo še bolj sloviti, medijsko odmevni, predvsem pa z odličnim novim albumom! Tudi tokratnega koncerta zagotovo ne gre zamuditi.

Koncertna predstavitev novega albuma ‘Also sprach Zarathustra‘, originalno zasnovanega kot glasbena oprema istoimenski predstavi, je že po svoji definiciji pravo vizualno doživetje. Mojstrstvu, s katerim Laibach prepletajo svoj surov industrijski zvok in militaristično podobo ter ju oblikujejo v umetniški izraz, ki nekompromisno obračunava s svetovnimi ideološkimi sistemi, se v novem albumu pridružijo še teatralne vizualije. Album tako tudi v samostojni koncertni izvedbi deluje celovito ter njihovemu repertoarju doda svežino in ostrino.

Laibach se vračajo na kraj zločina.
Laibach se vračajo na kraj zločina.

Ob premierni predstavitvi plošče je zasedba razprodala kar dva zaporedna koncerta v Kinu Šiška, sicer pa album dobiva odlične kritike po celem svetu – nekateri najbolj cenjeni tuji mediji so zapisali, da gre celo za enega Laibachovih vrhuncev. Tako ne dvomimo, da bomo tudi tokrat priča nepozabnemu doživetju.

Vstopnina je 20€ v predprodaji in 25€ na dan dogodka. Vstopnice si lahko zagotovite na vseh prodajnih mestih Eventim.

KDO: Laibach
KDAJ: nedelja, 24. junij 2018 ob 21h
KJE: Škofjeloški grad, Škofja Loka, Slovenija