Kurzschluss; MRFY se ne priklanjajo nikomur!

S.A.R.S. - 24.11.2019, Kurzschluss (Foto: Aleš Žnidaršič)

Kakšen priklon, lepo prosim! To je rock n’roll! MRFY, kralji trenutne rokerske scene pri nas, vrhunski podmladek skupaj s Koala Voice, so ogrevali za srbsko zasedbo S.A.R.S., ki je dodobra napolnila dvorano na Gospodarskem razstavišču. Novomeščani še naprej harajo po odrih širom Slovenije, polnijo male in malo večje klube, dvorane, mogoče nekoč tudi stadione …

Na pravi poti so; polni svežine, razigranosti, celo spregovorjeno med kvalitetnimi in spevnimi komadi iz ust najbolj karizmatičnega frontmana, kar jih imamo, Gregorja Strasbergarja, zveni neslišano do sedaj. Ves čas se igrajo z občinstvom, na odru se zabavajo in v sebi skrivajo nekaj nevarnega, nekaj nepredvidljivega ter zapeljivega … Publiko držijo v tesnem, grobem prijemu, hkrati pa so točno takšni, kot so. “Drgač, mi smo v bandu, skupaj z Lenartom, Rokom in Tomažem!” Ne spremenite se, prosim.

S svoio indie rock uverturo so bili tokrat izvrstna popotnica za nadaljevanje večera.

S.A.R.S poskrbeli za evforijo

Med publiko je bilo čutiti pričakovanje, ki so ga z obljubo, da pripravljajo presenečenje in nepozaben nastop, S.A.R.S. zagotovo izpolnili. Težko pričakovani album ‘Glava’, ki so ga izdali v letošnjem letu, je na odru Kurzschlussa prvič v Sloveniji doživel predstavitev, seveda pa brez največjih uspešnic, kot sta Buđav lebac in Lutka, ni šlo. Prav ob slednji pevec Žarko Kovačević – Žare ni imel veliko dela, saj ga je publika ob petju skladbe preglasila.

S.A.R.S. – 24.11.2019, Kurzschluss (Foto: Aleš Žnidaršič)

Skladba iz leta 2013 v sebi nosi emocionalen pomen, saj je besedilo zanjo napisal Dragan Kovačević, nekdanji član zasedbe in brat frontmena Žarka, ki jo je posvetil svojemu tragično preminulemu prijatelju. Ob prepletanju emocionalnih not s tistimi, ki so ob tradionalnem etno zvoku trobente in divjih solo vložkov na bobnih na noge dvignile celo dvorano, S.A.R.S. upravičujejo sloves enega najbolj iskanih avtorskih bendov v regiji.

S.A.R.S. – 24.11.2019, Kurzschluss (Foto: Aleš Žnidaršič)

S.A.R.S, setlista, 24. november 2019, Kurzschluss, Gospodarsko razstavišče

 1. To rade
 2. Za njom
 3. Debeli lad
 4. Živim na Balkanu
 5. Skidam mrak
 6. Diploma
 7. Mir u svetu
 8. Ti, ti, ti
 9. Praktična žena
 10. Ruke
 11. Glupost
 12. Rakija
 13. Proleće
 14. Duše nemaš
 15. Pepeo
 16. Klinika
 17. Mir i ljubav
 18. Lutka
 19. Ratujemo ti i ja
 20. Dane brojim
 21. Veruj mi
 22. Perspektiva
 23. Klovn
 24. Budjav lebac