BOŠTJAN VELKAVRH: ‘Potovanje’ (2019)

FOTO: Dallas Records, PROMO

Mariborski Primorec oziroma primorski Mariborčan, hkrati pa tudi pevec, poet in še kaj četrtega, ki sliši na ime Boštjan Velkavrh, je oktobra izdal ploščo Potovanje. Izdelek je nastal v sodelovanju z Jadranom Ogrinom (ex. Kameleoni, ex. September, Karamela), ki je za skladbe prispeval glasbo in aranžmaje, prevzel pa je tudi mesto njihovega producenta. Album je izšel pod okriljem založbe Dallas Records (Mars Music, d.o.o.). Izdelek lahko naročite TUKAJ.

Pregled skladb

Avtorjev prvenec vsebuje 10 skladb, ki so, kot je le-ta povedal za Radio Koper, nastale v zadnjih dveh ali treh letih. Samo ustvarjanje skladb ni bilo težavno. Kajti besedila skladb so bila, kot je v sklopu istega intervjuja povedal avtor sam, končana že pred vstopom v studio. Kar se tiče liričnih motivov, se zbrana besedila pretežno gibljejo okoli različnih odtenkov in oblik ljubezni, ki pa ni edina stvar, o kateri je piše in prepeva Boštjan. Avtor je namreč med svoje verze pretkano vpletel tudi različne filozofske motive. V smislu, kdo oblikuje pot naših življenj? Je to Bog, vesolje? Kakšen vpliv, če sploh, ima na vse skupaj posameznik?

Kar se tiče melodične in aranžmajske plati izdelka, vas ta ne bo razočaral, sploh če ste oboževalec časov, ko je Jadran Ogrin deloval v zasedbi September. Zadnji je albumu prispeval prijetno in kakovostno fuzijo rocka, popa, funka in še česa, ter tako omogočil, da plošča ne izpade preveč enolično. Bi se pa lahko na plošči znašla kakšna ‘Tvoja pesem’ več, če smem dodati.

S svojim prvencem je izvajalec ustvaril kvaliteten in spodoben izdelek, ki nakazuje, da ne gre zgolj za izpolnitev življenjske želje; izdati album. Čeprav album občasno deluje nekoliko enodimenzionalno, ga lahko kljub temu poslušate od začetka do konca. In to tudi večkrat zapored.

Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost. Morda nadaljevanje skupne poti Boštjana in Jadrana, nekaj v slogu Slasha in Mylesa Kennedyja?

OCENA: 3,5/5