Križanke, solze in shagadelic rock’n’roll

Joker Out (Foto: Vita Orehek)

Križanke so sinoči gostile doslej največji koncert skupine Joker Out, ki pa je medtem že prodala več tistoč vstopnic za Stožice. – Gostitelji so navdišili z veličastnim glasbeno-vizualnim šovom, fanatično občinstvo pa je le teden dni po izidu drugega albuma ‘Demoni’ z njimi glasno pelo tudi čisto vse nove pesmi. – Sledi zaslužen dopust.

Poslušajte / prenesite album ‘Demoni’ na digitalnih platformah

“Bil sem tam,” je stavek, s katerim se bodo pravi oboževalci skupine Joker Out čez leta pohvalili tistim, ki bodo takrat šele odkrivali naš najbolj vroč mladi bend. Tako kot Cvetličarna, ki so jo lani dvakrat zapored razprodali še preden so posneli prvi album, je tudi (po možnosti razprodan) koncert v Križankah pomembna stopnica v karieri vsakega slovenskega glasbenika. Jokerji se po teh stopnicah vzpenjajo zelo hitro in medtem že pridno prodajajo vstopnice za dvorano Stožice.

A od Stožic jih loči še leto in mesec, tukaj in zdaj pa je vroča zgodba sinočnji koncert, ki so ga še pred poletjem ekspresno razprodali, potem pa se šele zares lotili ustvarjanja drugega albuma. Ta je bil v fizični obliki prvič na voljo prav sinoči, a je bil že digitalni izid teden prej dovolj, da se je publika medtem naučila vseh pesmi.

In to ne le nekaj odstotkov najbolj fanatičnih mladih oboževalk, ampak vsaj pol avditorija, za pesmi kot so ‘Katrina’, ‘Plastika’, ‘Ne govoriva več o tem’ in ‘Demoni’ pa lahko brez pretiravanja napišemo, da so že hiti, ki bodo obstali. Pa se bržkone ne bo končalo le pri teh štirih pesmih.

“Slovenski One Direction ali mogoče še bolje – Jonas Brothers. Po mnogih letih imamo Slovenci končno boy bend – s kitarami, s priokusom 80. let, stilom, karizmo in množico fanatičnih oboževalk. Joker Out dokazujejo, da Slovenci želimo domačo glasbo in svoje zvezde, a to le redko dobimo. Upam, da se zgodi še kakšen tak bend ali solist in se kaj spremeni, da ne bo po lokalih prevladoval južni veter.” – Anonimni radijski urednik ob sinočnjem koncertu.

Će so fantje v Cvetličarni podlegli čustvom po koncertu, so se jim tokrat prve solzice utrnile že na odru. Po skoraj dveurni shaggadelic ekstravaganci, v kateri so občinstvu namenili tudi dva bisa, so potrebovali pol ure, da so vsaj približno uredili misli in si vzeli še čas za medije, prijatelje in nekaj izbranih oboževalcev.

V Križankah so jim prisluhnili številni drugi (ne le glasbeni) ustvarjalci, z njimi je bil producent Žare Pak, iz Los Angelesa je samo zaradi njih priletel mojster miksa in masteringa, Todd Burke (Ben Harper, Jack Johnson, The Kooks, Belle and Sebastian, M83), zagotovo pa nekaj o statusu mladih rockerjev in njihovi vpetosti v sceno pove tudi to, da sta jih prišla pozdraviti Tomi Meglič in Grega Skočir.

Kar pa se tiče izkušnje za ljubitelje Jokerjev, ki so sinoči v Križankah spustili z verige svoje glasove in čustva, pa je treba vsekakor omeniti tudi Marka Pirca in njegovo ekipo Studio 7, ki skrbi za celostno vizualno podobo skupine in je tudi tokrat iz petih glasbenikov na odru z obiljem tehnike zgradil šov, ki se ga ne bi branili tudi veliko večji tuji bendi. Skratka, bilo je nepozabno – in vse je za prihodnje rodove dobro shranjeno tudi v video obliki.

JOKER OUT V STOŽICAH – PRVIČ V ZGODOVINI

Skupina Joker Out se je po prvencu ‘Umazane misli’, dveh zaporednih koncertih v Cvetličarni, nastopu na festival Exit, drugem albumu ‘Demoni’, razprodanih Križankah in mnogih drugih odmevnih nastopih, nagradah in odličnih odzivih odločila za nov, velikanski izziv. V letu 2023 bodo Bojan, Kris, Martin, Jan in Jure s številnimi gosti pripravili glasbeno-vizualni spektakel v največji slovenski dvorani – v ljubljanskih Stožicah.

Koncert v Stožicah bo na sporedu v petek, 6. oktobra 2023, z začetkom ob 20.00. Vstopnice je mogoče dobiti po cenah od 19,90 evrov.

Jokerji obljubljajo balzam za ušesa in pašo za oči. Večer bo začinjen s presenečenji, edinstvenim odrskim nastopom in, jasno, za fante značilnim shagadelic rock ’n’ rollom.

VSTOPNICE PRODAJA EVENTIM (KLIK)

Vir: TrickyDisco! PiArt